Mot hjemmeseier på Stord

Engelsen Anlegg fra Stord ligger godt an til å sikre seg en kontrakt på hjemmebane. Firmaet har gitt et anbud på 33,244 millioner kroner på tredje oppdrag i vegpakken Stord vestside. Det holder til en ledelse på nesten 29 prosent.

Det er ikke hyggelig å bruke denne smale asfaltstripen som skoleveg. I august 2018 blir forholdene mye bedre. Engelsen Anlegg ligger godt an til å få jobben med å bedre situasjonen.
Det er ikke hyggelig å bruke denne smale asfaltstripen som skoleveg. I august 2018 blir forholdene mye bedre. Engelsen Anlegg ligger godt an til å få jobben med å bedre situasjonen. Bilde: Google
30. nov. 2016 - 01:54

Konkurrentene er Vassbakk & Stol som vil ha 42,755 mill., og Bertelsen & Garpestad som vil ha 44,064 mill.

Byggeleder Roberto Balzer i Region vest er usikker på hvordan de sprikende tallene skal tolkes. - Dette er en totalentreprise, og anbudene er ikke kontrollregnet ennå. Den store ledelsen til Engelsen Anlegg kan bety at de har bommet litt, men jeg vil ikke si at det er umulig å gjøre jobben til den prisen de forlanger. Det kan bety at de har funnet ut noe som hverken vi eller konkurrentene har sett.

- Det skal bli spennende å se hva kontrollregningen viser, men jeg er fornøyd med resultatet uansett. De to som er høyest, ligger nær byggherreoverslaget, sier Roberto Balzer.

Oppdraget gjelder utbedring av fylkesveg 545 i Fitjar kommune mellom Vik og Rimbareid, en strekning på 1 800 meter. Dagens veg er dårlig egnet til å ta  unna trafikken på en forsvarlig måte. Vegbredden er for det meste fire meter. Store kjøretøyer som skal passere hverandre, er henvist til møteplasser.

Vertikalgeometrien er dårlig. Vegen går opp og ned, og sikten over bakketoppene er kort flere steder.

Nå blir det omfattende masseutskifting, kurvaturen blir utbedret, og vegbredden blir utvidet til 7,5 meter. Det blir belysning og gang/sykkelveg på hele strekningen.
Jobben må fullføres innen skoleåret 2018/2019 begynner.

En av årsakene til at entreprenøren får så god tid på seg, er en bekk som går langs vegen. Den er tilholdssted for ål, laks og sjøørret. I gytesesongen blir det forbud mot arbeid på vegen. Det kan bli aktuelt å flytte bekkeløpet midlertidig, men entreprenøren kan velge en annen løsning, siden det er en totalentreprise.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.