NYHETER

Mot hjemmeseier på E6 i Alta

To Alta-firmaer ligger langt foran konkurrentene i kampen om en kontrakt på E6 i hjemkommunen. 87,2 milioner kroner er det laveste anbudet på. Det er gitt av Odd Mathisen.

Denne europavegen er for smal til at det kan markeres midtlinje. Innen utgangen av neste år har den fått tilstrekkelig bredde. (Foto: Google)
Denne europavegen er for smal til at det kan markeres midtlinje. Innen utgangen av neste år har den fått tilstrekkelig bredde. (Foto: Google)
4. aug. 2015 - 08:24

Andreplassen holdes av Jan Opgård, som vil ha 89,9 mill. Mesta er nr. tre med 96,4 mill.

Ytterligere fire entreprenører deltar i konkurransen, men alle ligger over 100 millioner. Bertelsen & Garpestad fra Egersund er nr. fire med 106,8 mill. foran LNS Saga fra Island (107 mill.), HAK Entreprenør fra Alta (107,7 mill.) og Rolf Jørgensen fra Lavangen (125 mill.).

Byggeleder Lena M. Holm er fornøyd med prisene: - De er omtrent som ventet, sier hun.

Oppdraget gjelder utbedring av E6 mellom Møllnes og Storvikeidet på vestsiden av Altafjorden. Strekningen er 3 450 meter lang. En pris på 25 millioner pr. kilometer for utbedring av en to-felts veg, kan virke høy. Store masseuttak er en viktig grunn til at byggelederen ventet en så høy pris.

Ikke mindre enn 140 000 kbm skal sprenges ut fra vegtraséen. Av dette blir bare 15 000 kbm brukt på anlegget, resten går til fyllplass. Det skal også graves ut vel 38 000 kbm løsmasser.

Prosjekteringen er utført av Statnes vegvesen med assistanse av innleide konsulenter. I desember neste år må jobben være fullført. Da har E6 fått bra standard mellom Alta sentrum og Halselv, en strekning på ca. fire mil.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.