Mot hjemmeseier for Johs. J. Syltern

På et oppdrag på Fosenvegene har Johs. J. Syltern fra Åfjord har gitt det klart laveste av 7 anbud. Det er på 53,2 millioner kroner. Oppdraget gjelder utbedring av knapt tre kilometer av fylkesveg 715 i Rissa, nabokommunen til Åfjord.

Fylkesveg 715 skal i hovedsak følge nåværende trase, men denne skarpe svinge blir rettet ut. Huset med det røde taket blir revet. (Foto: Statkart).
Fylkesveg 715 skal i hovedsak følge nåværende trase, men denne skarpe svinge blir rettet ut. Huset med det røde taket blir revet. (Foto: Statkart).
Anders Haakonsen
15. feb. 2016 - 15:09

Brødrene Bjerkli fra Stjørdal ligger på andre plass med 63,8 mill. tett fulgt av BL Entreprenør fra Trondheim (64,2 mill.) og Norwegian Rock Group fra Nord-Aurdal (66,4 mill.).

De tre siste anbyderne er Peab (71,9 mill.), Risa (73,4 mill.) og Thore Magnussen & Sønn fra Vestvågøy (115,7 mill.)

Strekningen som skal utbedres går mellom Osavatnet og Rødsjø. Det er et delprosjekt i vegpakken Fosevegene. På den aktuelle strekningen skal vegen i hovedsak følge nåværende trasé, men den blir rettet ut både i horisontal- og vertikalplanet.

Strekningen er 2 940 meter lang, hvorav 460 meter er opsjon. Store masseuttak er en viktig årsak til at anbudene er så høye. 115 000 kbm skal sprenges ut. Av dette skal 70 000 brukes til fylling i veglinjen. Dessuten skal det graves ut 45 000 kbm jord og andre løsmasser i tillegg til 28 000 kbm myrmasser og andre ubrukelige masser.

Ca. 100 meter ligger av vegen i nærheten av kvikkleire. Her skal det brukes lettfyllinger.

Prosjekteringen er utført av Statens vegvesen og det islandske selskapet Efla. Høsten neste år blir anleggsarbeidet fullført.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.