Milwaukee

Monsterbatteriet skal utkonkurrere bensin og trykkluft til verktøy

Etter at ledningen så å si er eliminert, skal batteriverktøy nå for alvor utfordre andre kraftformer.

Monsterbatteri: Det nye MX-batteriet fra Milwaukee kan i korte perioder drive verktøy på 7 Hk og 5 Hk kontinuerlig. (Foto: Odd Richard Valmot)
Stort og lite: De nye høyeffektbatteriene kommer i to størrelser. Et på sels og et på tre amperetimer. Det høres ikke så imponerende ut, men driftsspenningen i disse er på hele 72 volt. (Foto: Odd Richard Valmot)
Litt av en drill: Sjef for produktutvikling i Milwaukee, Oliver Lerch, viser frem selskapets nye batteridrevne diamantboremaskin. (Foto: Odd Richard Valmot)
Murbrekker: Denne batteridrevne murbrekkeren har ingen problemer med betong. Hvert slag lever 64 Joule energi og det gjør kort prosess med betongen. (Foto: Odd Richard Valmot)
Sag: Nå kan til og med en betong- og asfaltsag gå på batteri

Etter at ledningen så å si er eliminert, skal batteriverktøy nå for alvor utfordre andre kraftformer.

Elektroverktøy på batteri har stort sett konkurrert ut det som har trengt ledning til strømnettet. Det har gjort livet lettere både for håndverkere og verktøyglade forbrukere, og dem er det mange av. Ikke minst har det økt sikkerheten på byggeplasser. Fallulykker som skyldtes  snubling i ledninger var utbredt før.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå