FORUM

Misvisende om Statoils undersøkelser av Hydro-porteføljen

Informasjonsdirektør i  StatoilHydro, Ola Morten Aanestad.
Informasjonsdirektør i StatoilHydro, Ola Morten Aanestad. Bilde: Øyvind Hagen

I tittel og ingress gis det en fremstilling av at due diligence-innsatsen knyttet til integritet og forretningsrisiko i den internasjonale porteføljen begrenset seg til et spørreskjema. Det er feil. Det kan også dannes et inntrykk av at vi ikke brukte eksterne ressurser i dette arbeidet. Det er også feil.

Statoil brukte ekstern ekspertise i forhold til due diligence-prosessen på flere områder, også det som knyttet seg til forretningsrisiko i den internasjonale virksomheten.

Et eksternt amerikansk advokatfirma utarbeidet et detaljert og omfattende skjema som skulle besvares for å utveksle informasjon mellom partene. Det var muntlig oppfølging mellom selskapene om spørsmål og svar og annen due diligence for utvalgte land, inkludert gjennomgang av avtaler og andre dokumenter. Det var omfattende regnskapsgjennomgang i forbindelse med utarbeidelsen av prospektet som gikk til aksjonærene. Det var også samtaler på høyt ledernivå om forretningsrisiko i den internasjonale virksomheten. Det var dessuten gjennomgang av styrereferater fra respektive selskaper, gjennomført av eksterne advokater.

Ola Morten Aanestad
Informasjonsdirektør
StatoilHydro

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.