Minst 132 døde da over 100 år gammel bru kollapset i India

Tallet på døde etter brukollapsen i Gujarat i India stiger. 132 mennesker er omkommet, ifølge delstatsminister Harsj Sanghvi.

Redningsarbeidere forsøker å berge liv etter en bro kollapset i den indiske delstaten Gujarat søndag.
Redningsarbeidere forsøker å berge liv etter en bro kollapset i den indiske delstaten Gujarat søndag. Foto: Ajit Solanki / AP / NTB
31. okt. 2022 - 08:40

Sanghvi sier at beredskapspersonell og redningsarbeidere jobber natten gjennom for å lete etter overlevende. Ifølge ham er mange av de drepte tenåringer, kvinner og eldre. Myndighetene har tidligere advart om at antallet døde kommer til å stige etter hvert som flere blir funnet.

Personale fra den indiske hæren, marinen og luftvåpenet har også blitt sendt til ulykkesstedet for å hjelpe.

Flere hundre mennesker skal ha befunnet seg på brua da den kollapset. Det er snakk om en over 100 år gammel hengebru over elven Machchhu i Morbi-distriktet delstaten Gujarat. Brua åpnet nylig etter å ha blitt renovert.

Det blir antatt at årsaken til kollapsen er at broen ikke taklet vekten av den store folkemengden som i forbindelse med den hinduistiske høytidssesongen hadde reist til turistattraksjonen broen utgjør.

Det er ikke kjent hvor mange som befant seg på den 232 meter lange og smale, historiske hengebrua da den raste sammen.

Ifølge Times of India har mennesker falt ned i elva, mens andre har blitt sittende fast. Bilder og videoer fra stedet viser mennesker som forsøker å ta seg opp av vannet og klamrer seg fast i rester av broen.

Statsminister Narendra Modi skriver på Twitter at skadde og etterlatte skal få erstatning. Modi kommer fra Gujarat og befant seg i delstaten da ulykken skjedde.

 

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.