OLJE OG GASS

Mindre penger til Mongstad

Midlene til CO2-håndtering blir redusert, mens bevilgningene til testsenteret øker i regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett.
Midlene til CO2-håndtering blir redusert, mens bevilgningene til testsenteret øker i regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett. Bilde: Mona Sprenger

Bevilgningene til CO2-håndtering ved gasskraftverket på Mongstad foreslås redusert med 122 millioner kroner.

Mer til testsenteret

I regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett framgår det at overføringene til planlegging av fullskalaanlegg for fangst, transport og lagring av klimagassen CO2 skal kuttes med 510 millioner kroner, fra 1.260 millioner kroner i saldert budsjett til 750 millioner kroner.

Samtidig foreslår regjeringen å øke bevilgningene til testsenteret ved Mongstad med 388 millioner kroner. Bevilgningsøkningen er i hovedsak knyttet til den delen av anlegget som skal teste såkalt amin-teknologi.

Ellers likt

Regjeringen står ellers fast ved de samlede kostnadsanslagene for det utsatte fullskalaanlegget for CO2-rensing.

Da statsminister Jens Stoltenberg (Ap) møtte i Stortingets spørretime i forrige uke sa han at kostnadsoverslagene for teknologisenteret og prosjektering av fullskalaanlegget var økt fra om lag 5,5 milliarder kroner til 10 milliarder kroner. (©NTB)

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.