NYHETER

Mindre asfalt på riksvegene neste år

Den økonomiske usikkerheten på grunn av de mange asylsøkerne får konsekvenser for asfalteringen av vegene neste år. Signalene hittil tyder på at riksvegene får en god del mindre asfalt enn i år.

Flykningestrømmen gir usikkerhet for hvor mye asfalt som kan legges på rikevegene neste år.
Flykningestrømmen gir usikkerhet for hvor mye asfalt som kan legges på rikevegene neste år. Illustrasjonsfoto: Jarle Skoglund
8. des. 2015 - 08:18

Vegvesenet har sendt ut sin årlige veiledende kunngjøring om asfaltarbeid. I følge denne skal det inngås ca. 80 kontrakter om fornyelse av slitedekke på riks- og fylkesveger. Kontraktene har en anslått totalverdi på 2,5 milliarder kroner eks. moms, men anslaget er usikkert fordi man ikke vet hvor mye den store tilstrømningen av asylsøkere vil belaste statsbudsjettet.

For 2015 er det budsjettert med ca. 2,9 milliader kroner - ca. 1,3 miliarder for asfalt på riksveger og ca. 1,6 milliarder på fylkesveger.

- Det er grunn til å regne med en betydelig reduksjon i vegdekkebudsjettet når det gjelder riksveger, sier Torgrim Dahl, som er leder for dekkeprosjektet i Region øst.

- Når det gjelder fylkesvegene blir det neppe med store forandringer. I de fire fylkene i Region øst som har fylkesveger er budsjettrammene for neste år stort sett de samme som for i år, sier Dahl.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.