OLJE OG GASS

Milliardtap for BP etter riggkatastrofe

En rapport om katastrofen på BP-riggen Deepwater Horizon 20. april i fjor ble lagt fram i Washington tidligere denne måneden (bildet). Oljegiganten meldte tirsdag om et tap på over 4,9 milliarder dollar, eller 28,2 milliarder kroner, i året som gikk, det første underskuddet på årsbasis siden 1992. Årsaken var først og fremst store kostnader knyttet til katastrofen i Mexicogolfen.
En rapport om katastrofen på BP-riggen Deepwater Horizon 20. april i fjor ble lagt fram i Washington tidligere denne måneden (bildet). Oljegiganten meldte tirsdag om et tap på over 4,9 milliarder dollar, eller 28,2 milliarder kroner, i året som gikk, det første underskuddet på årsbasis siden 1992. Årsaken var først og fremst store kostnader knyttet til katastrofen i Mexicogolfen. Bilde: Scanpix/Reuters
1. feb. 2011 - 10:46

Tapstallet som ble offentliggjort i London tirsdag, tilsvarer 28,2 milliarder kroner. Det kan sammenlignes med et overskudd på 13,9 milliarder dollar, eller nesten 80 milliarder kroner, året før.

Fortsatt utbytte

BP-sjef Robert Dudley opplyste at BP likevel vil betale et utbytte på 7 cent, eller 40 øre, per aksje til eierne. Utbetalingene har vært stanset som følge av eksplosjonen på Deepwater Horizon i april i fjor.

Aksjeeierne kan trøste seg med at selskapet er på bedringens vei. Ifølge den britiske rikskringkastingen BBC var BPs overskudd i fjerde kvartal i fjor på 4,6 milliarder dollar, eller nesten 26,5 milliarder kroner, en betydelig økning fra samme kvartal i 2009.

Gikk av

BP har satt av 40,9 milliarder dollar, eller vel 235 milliarder kroner, til opprenskningen etter ulykken med Deepwater Horizon.

Ulykken kostet elleve arbeidere livet og førte til at selskapets toppsjef Tony Hayward måtte gå av.

– Som å velge mellom pest eller kolera

Store miljøskader i Mexicogolfen

Sparetiltak medvirket til oljekatastrofen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.