Milliardær bygger datalagringssenter i Telemark

Investerer 600 millioner kroner.

Milliardær bygger datalagringssenter i Telemark
Green Mountain Data Centre skal samarbeide med Tinn kommune om etablering av et nytt datasenter der. Her fra selskapets anlegg på Rennesøy. Bilde: Espen Zachariassen

Hermetikk-, rederi- og offshorearving Smedvig står klar med en investeringsramme på 600 millioner kroner for å etablere et nytt datalagringssenter på Rjukan, skriver Varden.

– Spennende satsing

Senteret skal oppføres på en 4.000 kvadratmeter stor tomt på industriområdet Svadde.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) offentliggjorde tirsdag planene. Statssekretær Bård Hoksrud (Frp) forteller at Solvik-Olsen for få dager siden ble spurt av Tinn-ordfører Steinar Bergsland (H) om å fronte prosjektet.

– Det er ingen tvil om at satsingen er spennende. Det kan bety mye i form av arbeidsplasser og muligheter for Tinn-samfunnet og Telemark, sier Hoksrud.

Forventer storkontrakt

Han mener Rjukan er et gunstig sted å etablere datalagringsparken. Han trekker fram stabil tilgang på kraft fra fornybare kilder, samt fjellvann som kan brukes i datasenterets kjølesystemer.

Smedvigs selskap Green Mountain Data Centre skal samarbeide med Tinn kommune. Ifølge avisen har Smedvig forventninger om en stor kundekontrakt.

Smedvig har tidligere etablert et datalagringssenter i en nedlagt NATO-bunker i Rogaland. DNB-konsernet signerte kort tid etter en 21 år lang IT-avtale.

Les også:

– Taper kunder på feil og kostbar fiber  

Nå er jobben med kraftbransjens datasenter for strøm i gang

Nå blir det datasenter i Akershus  

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.