IT

Milliardær bygger datalagringssenter i Telemark

Investerer 600 millioner kroner.

Green Mountain Data Centre skal samarbeide med Tinn kommune om etablering av et nytt datasenter der. Her fra selskapets anlegg på Rennesøy.
Green Mountain Data Centre skal samarbeide med Tinn kommune om etablering av et nytt datasenter der. Her fra selskapets anlegg på Rennesøy. Bilde: Espen Zachariassen
26. nov. 2013 - 14:05

Hermetikk-, rederi- og offshorearving Smedvig står klar med en investeringsramme på 600 millioner kroner for å etablere et nytt datalagringssenter på Rjukan, skriver Varden.

– Spennende satsing

Senteret skal oppføres på en 4.000 kvadratmeter stor tomt på industriområdet Svadde.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) offentliggjorde tirsdag planene. Statssekretær Bård Hoksrud (Frp) forteller at Solvik-Olsen for få dager siden ble spurt av Tinn-ordfører Steinar Bergsland (H) om å fronte prosjektet.

– Det er ingen tvil om at satsingen er spennende. Det kan bety mye i form av arbeidsplasser og muligheter for Tinn-samfunnet og Telemark, sier Hoksrud.

Forventer storkontrakt

Han mener Rjukan er et gunstig sted å etablere datalagringsparken. Han trekker fram stabil tilgang på kraft fra fornybare kilder, samt fjellvann som kan brukes i datasenterets kjølesystemer.

Smedvigs selskap Green Mountain Data Centre skal samarbeide med Tinn kommune. Ifølge avisen har Smedvig forventninger om en stor kundekontrakt.

Smedvig har tidligere etablert et datalagringssenter i en nedlagt NATO-bunker i Rogaland. DNB-konsernet signerte kort tid etter en 21 år lang IT-avtale.

Les også:

– Taper kunder på feil og kostbar fiber  

Nå er jobben med kraftbransjens datasenter for strøm i gang

Nå blir det datasenter i Akershus  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.