IKT

Midgardsmannen

– Informasjonen skal være tilgjengelig for alle brukere ut fra brukernes behov og ut fra de muligheter brukernes terminaler har, sier Perkis.

Stikkord i denne sammenheng er informasjons- og kommunikasjonsteknologi i tverrfaglig samarbeid med andre disipliner, ikke minst programskapende miljøer.

– I dette arbeidet er Midgard Media Lab viktig. Dette laboratoriet gir oss en utmerket posisjon internasjonalt. Neste skritt er å få i gang et nordisk og europeisk forskningsprosjekt gjennom NORDUnet2-programmet og EUs Future and Emerging Technologies, sier Perkis.

Videre er han med på å etablere et medieteknologisk studietilbud med basis i Kunst og Medievitenskap samt emnekombinasjonen kommunikasjon, menneske, samfunn og media ved sivilingeniørstudiet under linjen for kommunikasjonsteknologi.

Alt dette forteller Perkis oss på klingende norsk, uten engelske r-lyder, til tross for navnet og sitt engelske statsborgerskap. Gutten er nemlig født og oppvokst på Røa, med dansk mor og en far fra Southampton.

– Navnet er sjeldent, ikke bare i Norge, men også i England. Slektsforskning har sporet navnet helt tilbake til 1060. Det er kun en engere krets igjen med Perkis-navnet. For øvrig lages nå et TV-program om de to mest berømte Perkiser. De var båtsmenn med heltemodig innsats om bord på Titanic før de omkom under forliset.

Perkis er ellers svært aktiv i internasjonalt standardiseringsarbeid under ISO-hatten (International Standardisation Organisation) og har vært med på å prege utviklingen av JPEG2000-standardens ulike MPEG-standarder.

Hva gjør han så når han ikke er på jobben? Da er han glødende opptatt av jazz. Han har vært medlem av Trondheim jazzforum i 20 år, mesteparten av tiden som leder, et verv han ga fra seg til andre rett før jul. Men spiller selv gjør han ikke. Det overlater han til resten av familien bestående av kone og to sønner.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.