IT

Microsoft kjøper Skype

IKKE BARE FOR WINDOWS: Skype blir tilgjengelig blant annet på Xbox etter at Microsoft nå kjøper Skype fra investeringsselskapet Silver Lake.
IKKE BARE FOR WINDOWS: Skype blir tilgjengelig blant annet på Xbox etter at Microsoft nå kjøper Skype fra investeringsselskapet Silver Lake. Bilde: Skjermdump
Stein Jarle Olsen
10. mai 2011 - 14:43

– Skype er en fenomenal tjeneste som er elsket av millioner av mennesker i hele verden. Sammen skal vi skape fremtidens sanntidskommunikasjon, slik at folk enkelt kan holde kontakten med familie, venner, kunder og kolleger hvor som helst i verden, sier Microsoft-sjef Steve Ballmer i en pressemelding.

Bred støtte

Microsoft og investorgruppen Silver Lake, som til nå har eid Skype, har nemlig blitt enig om at Microsoft kjøper Skype for 8,5 milliarder dollar, drøyt 46 milliarder kroner.

Det er mer enn spekulasjonene i dag tidlig gikk ut på.

Avtalen betyr at Skype etter hvert vil kunne kommunisere med en rekke Microsoft-tjenester, som Lync, Outlook og Xbox Live.

Video i sofaen

Sistnevnte får selvfølgelig Skype-støtte, og det gjør også Kinect, noe som sannsynligvis vil gjøre det mulig med videosamtaler fra sofaen til mobiltelefoner, nettbrett og en rekke andre enheter i tiden fremover.

Skype blir en ny forretningsenhet i Microsoft, med Skypes nåværende direktør Tony Bates som direktør.

Skype har i dag 170 millioner brukere verden over.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.