NYHETER

Mesta utfordrer ansatte på sikkerhet

Ved å invitere alle ansatte til Sikkerhetsdagen 2014 vil Mesta bygge en sterkere HMS-kultur og komme nærmere nullvisjonen for personskader.

21. okt. 2014 - 08:49

Som en del av handlingsplanen til Arbeidsmiljøutvalget i Mesta (AMU) har ledergruppen besluttet å gjennomføre en sikkerhetsdag, der det settes fokus på HMS-kultur, risikovurdering og inkluderende arbeidsliv (IA).

-Under sikkerhetsdagen utfordrer vi alle ansatte til å ta tak i konkrete utfordringer knyttet til HMS, diskutere disse sammen og styrke egen kunnskap og egne holdninger rundt sikkerhet. Statistikken viser at vi har hatt færre, og mindre alvorlige, skader de siste årene. Vi er på rett vei, men ønsker å jobbe videre mot visjonen om null skader, sier HMS-sjef i Mesta Bjørn Bakke.

Arrangementet ble gjennomført på alle Mesta sine lokasjoner over hele landet. I noen timer etter lunsj mandag 20.oktober stoppet de ansatte i Mesta produksjonen og samlinger ble avholdt lokalt. I løpet av dagen gjennomførte de ansatte i Mesta en oppgave knyttet til detaljert risikovurdering og en valgfri oppgave som handlet om enten kjemikalier, tilrettelegging av arbeid eller varsling.

 

Gjør HMS enklere

Mesta har også utviklet en ny HMS-plattform som skal gjøre det enklere å gjøre gode valg i hverdagen. En app for mobil og nettbrett gjør at alle som jobber i Mesta har HMS-systemet tilgjengelig til en hver tid - et viktig verktøy på jobb.

-HMS-kulturen vår skal være slik er at alle som utfører arbeid for Mesta skal komme like hele hjem som når de går på jobb, og at arbeidet som utføres ikke skal medføre unødvendige skader på det ytre miljøet. Mesta arbeider for en nullvisjon når det gjelder personskader, det betyr at vi må forebygge istedenfor å reparere, sier administrerende direktør Harald Rafdal.

 

Vi bryr oss

Kultur kan beskrives som summen av holdninger, vaner og rutiner, kunnskaper og ferdigheter i en organisasjon. Ledere er kulturbærere, men alle er med på å forme kulturen i selskapet.

-I HMS-politikken til Mesta er det beskrevet at vår HMS-kultur skal kjennetegnes ved at alle prioriterer og tar hensyn til HMS, at alle påpeker uønskede forhold og fjerner årsakene, og bryr seg før farlige situasjoner oppstår,forteller Rafdal.

I tråd med verdiene til selskapet understreker Rafdal at det som var godt nok i går, ikke nødvendigvis er godt nok i dag. Derfor er vilje og mot til å endre seg viktig i Mesta.

-Kulturen hos oss skal kjennetegnes ved at alle jobber kontinuerlig med å forbedre seg, og tar aktivt ansvar for å finne gode løsninger sammen. For å lykkes med det må alle vise et ansvar, både for egen og andres sikkerhet, og derfor er denne sikkerhetsdagen så viktig, avslutter direktøren.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.