Mesta lavest i Sogn og Fjordane

Tre enteprenører vil påta seg ansvar for riving og oppsetting av stålrekkverk i Sogn og Fjordane i år og neste år. Det laveste anbudet er gitt av Mesta, som vil ha 18,361 millioner kroner.

Dette er Vik CC4-W3 - rekkverk med stålskinne montert på stolper med sigmaprofil. Slike rekkverk blir det trolig montert mange av i Sogn og Fjordane i år og neste år.
Dette er Vik CC4-W3 - rekkverk med stålskinne montert på stolper med sigmaprofil. Slike rekkverk blir det trolig montert mange av i Sogn og Fjordane i år og neste år. Illustrasjonsfoto: Vik Ørsta
Anders Haakonsen
20. mai 2016 - 08:07

De andre anbyderne er Arvid Gjerden (20,380 mill.) og CC4 Montasje (20,608 mill.).

Arbeidet består i å fjerne stålrekkverk på riks- og fylkesveger som er modent for utskifting, og erstatte det med nytt. Noen steder skal det monteres rekkverk der det ikke er noe i dag. Til sammen blir det ca. 40 km.

Alle rekkverk skal ha skinner av stål. For det meste blir det også stolper av stål, men det blir satt opp noen trestolper.

- Trestolpene er litt billigere enn stålstolpene, men de holder ikke like lenge og de tåler ikke like mye, sier byggeleder Jan Bremer Remø i Region vest.

- Hvorfor bruker dere trestolper i det hele tatt?

- Vi bruker trestolper i grove masser langs elver. Utstyret som brukes til å bore hull for stolpene, er tilpasset trestolper med et rundt tverrsnitt. Stålstolpene har sigmaprofil. Langs elvene kan massene som brukes til å fylle hulrommene mellom borhullene og stålstopene, bli skylt ut, sier Bremer Remø.

Arbeidet skal påbegynnes når kontrakten er underskrevet, og skal holde på til 1. november neste år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.