NYHETER

Mesta fikk ni pålegg om stans

Den 10. og 11. oktober gjennomførte Arbeidstilsynet uanmeldte tilsyn på 23 av Mestas anlegg. Dette medførte ni pålegg om stans. Sikkerhetsarbeidet er ikke ikke er godt nok, sier Mesta i en pressemelding.

Mesta og adm.dir Kyrre Olav Johansen vurderer å splitte opp virksomheter i separate aksjeselskap.
Mesta og adm.dir Kyrre Olav Johansen vurderer å splitte opp virksomheter i separate aksjeselskap. Bilde: Mesta
Jarle Skoglund
6. jan. 2006 - 10:49

Alle nødvendige tiltak for å oppheve stansen i arbeidene ble gjennomført i løpet av få timer, og alle anleggene kom raskt i gang igjen. Videre utarbeidet Arbeidstilsynet en rapport som inneholdt pålegg som Mesta skal utbedre innen 1. februar 2006. Mesta tar rapporten fra Arbeidstilsynet meget alvorlig og er i full gang med å utbedre påleggene som ikke allerede er utført. Alt vil være på plass innen fristen.

Alt anleggsarbeid er risikofylt og forbundet med fare. Desto viktigere er derfor arbeidet med å redusere risiko og bedre sikkerheten. I Mesta jobber vi hver eneste dag med sikkerhet for våre ansatte. Én skade er alltid en for mye. Derfor er det nyttig og viktig at Arbeidstilsynet gjennom sin virksomhet avdekker feil og mangler. Dette skal bidra til å gjøre oss bedre.

Mesta har aldri vunnet anbud ved å gå på akkord med sikkerheten. Mesta er underlagt – og følger – de samme lover og bestemmelser som andre aktører i bransjen.

Siden selskapet ble etablert for tre år siden har skadetallet og alvorlighetsgraden på skadene gått ned.GrafTilIntranettet Figuren nedenfor viser den fallende tendensen. Før Mesta ble etablert som eget selskap, var skadefrekvensen høyere enn den er nå. Skadene er altså ikke relatert til omstillingen selskapet har vært gjennom. Men selv om ulykkestallene har vist en fallende tendens er vi på ingen måte fornøyd. Skadetallene er altfor høye. Vi er ikke tilfreds før vi har null skader. Vårt mål er at folk kommer like hele hjem som da de kom på jobb om morgenen.Arbeidstilsynets rapport

Av de 23 arbeidsstedene som ble besøkt av Arbeidstilsynet var det to virksomhetsområder det ble gjort funn hos, og som ga stans i arbeidene; i Anlegg og i Drift sørøst.

Nedenfor er en oversikt som viser hva som har gitt stans.

Vigernes – Kringen Riksvei 22, Fet kommune: Stans grunnet arbeid i veien uten tilstrekkelig sikring

Breivik bru, Åmot i Buskerud: Fire stans grunnet manglende sikring ved arbeid i høyden, manglende rekkverk.

Agaparsellen R- 550 Hordaland: Stans hos UE grunnet manglende sikring ved arbeid med tørrmuring i høyden

Fv 285, Steinkjer: Stans grunnet en ikke sikret stige, arbeid på toppen av betongkulvert uten sikring og oppstikkende armeringsjern

LOFAST: Stans grunnet usikret stillas og oppstikkende armeringsjern

E 6, Femtevasslia 2, Kråkmofjell: Stans grunnet usikret stillas og manglende opplæring av et verneombud

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.