NYHETER

Mesta Drift inntar Sverige

Mesta Drift har sikret seg sin første driftskontrakt i Sverige. Driftskontrakten for Helsingborg i Skåne har en verdi på 93 millioner svenske kroner og løper i fire år.

Adm. direktør Catharina Bjerke i Mesta Drift. Foto: Gaute B. Iversen
Adm. direktør Catharina Bjerke i Mesta Drift. Foto: Gaute B. Iversen
8. mai 2012 - 12:28

Nå bygger Mesta Drift opp sin svenske svenske virksomhet, som skal ledes av Per Lorentsson.  Han har lang fartstid med svenske driftskontrakter som tidligere leder i Svevia. Han går nå i gang med rekruttering og oppbygging av organisasjonen som skal utføre kontrakten.

I første omgang vil Mesta Sverige fokusere på drifts- og vedlikeholdsmarkedet og Trafikverket, men også kommuner og andre eiere av infrastruktur er interessante markeder.

 

Stort og interessant marked

- Mesta Drift etablerer seg i Sverige fordi det er et stort og interessant marked, hvor vi mener det er muligheter til å tjene penger, sier adm. direktør Catharina Bjerke i Mesta Drift.

Mesta Drift er den ledende aktøren innen drift og vedlikehold i Norge. Det er klare likheter mellom Norge og Sverige i dette markedet og det er derfor naturlig at Mesta Drift benytter sin kompetanse også i det svenske markedet.

 

Vil bli store i Sverige

- Vår ambisjon på sikt er å etablere oss som en stor aktør i det svenske markedet. Det er ikke et mål å vokse for en enhver pris. God lønnsomhet må ligge i bunnen, understreker Bjerke.

Kontrakten løper i fire år fra 1. september 2012. Den omfatter Helsingborg og omegn i nordre del av Skåne, totalt 1 030 kilometer veg som i stor utstrekning har høy trafikk.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.