INDUSTRI

- Merkelig fra Norske Skog

Norske Skogs fabrikk på Follum ved Hønefoss står i fare for å miste nøkkelpersonell. Da kan det bli stans for alltid, frykter sentralt ansatte. De tror det blir vanskelig å starte fabrikken igjen fordi kompetansen tapes.
Norske Skogs fabrikk på Follum ved Hønefoss står i fare for å miste nøkkelpersonell. Da kan det bli stans for alltid, frykter sentralt ansatte. De tror det blir vanskelig å starte fabrikken igjen fordi kompetansen tapes. Bilde: Norske Skog
Per Erlien Dalløkken
4. des. 2007 - 07:33

Norske Skog inntektsfører 5,8 milliarder kroner som følge av billig kraft de kan videreselge dersom de stenger fem papirmaskiner i Follum og Skogn.

En noe merkelig opptreden, mener regnskapsekspert Erlend Kvaal ved BI, som karakteriserer dette som kreativ regnskapsføring.

Dobbeltkommunikasjon

– Nesten seks milliarder kroner trekkes opp av en hatt. Det er veldig kreativt å komme med disse tallene, og spesielt midt i et kvartal, sier Kvaal til Aftenposten.

Han mener Norske Skog bedriver dobbeltkommunikasjon, ettersom selskapet prøver å presse politikerne til å sponse billig kraft også i framtiden.

Statkraft reagerer

Det er en ti år gammel kraftavtale med Statkraft som varer til 2020 som Norske Skog nå vil berge regnskapene med ved å videreselge den billige kraften.

Kilder i Statkraft sier til Dagens Næringsliv at de er forundret over at Norske Skog ikke lenger har tenkt å bruke den norske kraften til sine fabrikker i Norge og at den lange kraftavtalen aldri ville vært inngått dersom den ikke var koblet til norske industriarbeidsplasser.

De reagerer på at kraftavtalen kun kommer Norske Skogs aksjonærer til gode.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.