FERGER

Mer til fergedriften - ellers lite til vei i forslaget til revidert nasjonalbudsjett

Regjeringen foreslår 150 millioner kroner til innfasing av lav- og nullutslippsløsninger for ferjer til fylkeskommunene og 200 millioner kroner til riksveiferjedriften i revidert nasjonalbudsjett for 2020.

Lite nytt for de som håpet på mere penger til f eks asfalt på riksvegene i revidert nasjonalbudsjett.
Lite nytt for de som håpet på mere penger til f eks asfalt på riksvegene i revidert nasjonalbudsjett. Foto: Foto: Kjell Brataas/SD
12. mai 2020 - 11:25

– Regjeringen har en klar ambisjon om flere null- og lavutslippsferger. Nå følger vi opp lovnadene våre og foreslår 150 millioner kroner til innfasing av lav- og nullutslippsløsninger på fylkesveifergene, sier kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup.

Bevilgningen er en del av rammetilskuddet til fylkeskommunene, som har ansvaret for driften av fylkesveifergene.

Satsingen på klimavennlige ferger har en stor investeringskostnad, men blir billigere når de kommer i drift. Denne bevilgningen vil hjelpe til med innfasingen av flere klimavennlige ferger.

Les også

Venstre utfordrer: Vil bruke én milliard mer på ødelagte veier

200 millioner kroner til riksveiferjer

– Koronakrisen har påvirket alle i hele Norge. Det gjelder også fergene på riksveiene våre. De har opplevd en nedgang i trafikken på om lag 30 prosent. Det betyr at de har mistet betydelige inntekter. Vi foreslår derfor å bevilge 200 millioner kroner til fergedrift på riksveier, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Staten har ansvar for ferger på riksveiene, mens fylkeskommunene har ansvaret for fergene på fylkesveier.

Som følge av smitteverntiltakene i forbindelse med koronakrisen har fergene på riksveiene opplevd betydelig nedgang i inntektene. Trafikken har hatt en nedgang på om lag 30 prosent av ordinær trafikk. I tillegg ble manuelle billettkjøp stanset fra 15. mars. 

4. april trådte nye regler i kraft som tillot skiltlesning av biler som grunnlag for faktura.

Les også

Tre riksveibruer i Setesdal trenger vedlikehold, og det kan bli enda mer å gjøre

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.