Mer enn 100 biler kjørte ut i ny rundkjøring

Bilistene håndterer åpenbart ikke den nye rundkjøringen på Sinnes i Sirdal. Sist fredag var det ifølge Stavanger Aftenblad minst 100 biler som endte ut i periferien. Det var som i en amerikansk film.

Rundkjøringen ligger mellom fylkesveg 450 og fylkesveg 468 på Sinnes i Sirdal kommune, bla med avkjørsel til Tjørhomfjellet Alpinanlegg.
Rundkjøringen ligger mellom fylkesveg 450 og fylkesveg 468 på Sinnes i Sirdal kommune, bla med avkjørsel til Tjørhomfjellet Alpinanlegg. Foto: Agder fylkeskommune
22. feb. 2022 - 08:37

Starten på vinterferien ble for mange et ublidt møte med brøytekantene i den splitter nye rundkjøringen på fv 450 på Sinnes i Sirdal. Bil etter bil skled ut og endte i snøen langs vegkanten. Så langt er det heldigvis ikke meldt om alvorlige ulykker på stedet.

– Det har blitt så vanlig at bilene havner i brøytekanten så jeg reagerer ikke på det lenger, sier Tormod Ousdal, daglig leder i Sirdal Bilberging, til NRK Rogaland.

Rundkjøringen ble åpnet så sent som i november 2021 og ligger i krysset mellom fv 450 og fv 468.

– Det tragiske er at med bare noen skuffer med sand, så er problemet løst. Men vi skal vel ha vinterføre her i Sirdal, sier Ousdal videre.

Etter at vegtrafikksentralen meldte om flere utforkjøringer, sendte Agder fylkeskommune ut en mann på befaring.

Den nye rundkjøringen, som har vist seg utfordrende på vinterføret, sto ferdig sist høst. <i>Foto:  Agder fylkeskommune</i>
Den nye rundkjøringen, som har vist seg utfordrende på vinterføret, sto ferdig sist høst. Foto:  Agder fylkeskommune

– Da var det to biler som sto der. Vår mann prøvde å kjøre selv i rundkjøringen, og oppfattet forholdene som helt greie, men la merke til at mange av bilene som kom, hadde altfor høy fart, sier Rolf Ove Lunden, seksjonsleder for drift av fylkesveg til NRK Rogaland.

Lunden avviser at vedlikeholdet av vegbanen er utilstrekkelig

– Det må slutte å snø, ellers snør bare sanden ned på ti minutter. Det er ikke sånn at vi ikke har gjort jobben vår. Men han som var der oppe, sa at det var akkurat som en amerikansk film der når bilene kom og sklei rundt.

Les også

Nytt oppdrag: Fylket skal ruste opp veien og bygge bussfelt

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.