OLJE OG GASS

Mekling for nær 1600 flyteriggansatte – mulig streik ved midnatt

– Faren er overhengende for en konflikt.

Illustrasjonsbilde fra borredekket ombord på oljeplattformen Deepsea Atlantic 1. mars 2016.
Illustrasjonsbilde fra borredekket ombord på oljeplattformen Deepsea Atlantic 1. mars 2016. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
27. juni 2019 - 12:33
Industri Energi og Safe møter Norges Rederiforbund hos Riksmekleren torsdag. Om det ikke blir enighet før midnatt, kan nesten 1.600 bli tatt ut i streik.
 

Anne Cathrine Frøstrup er oppnevnt som mekler.

Lønn er det sentrale stridspunktet mellom partene.

– Når moder Norge ellers har hatt en lønnsutvikling på 8,5 prosent, og vi kan dokumentere med SSBs tall at vi har hatt 3,35 prosent, har vi åpenbart kommet veldig dårlig ut, sier nestleder Roy Aleksandersen i Safe til NTB.

Industri Energi har på forhånd meldt at de vil ta ut 922 medlemmer ved en eventuell streik. Safe vil ta ut 664 medlemmer, med en opptrappingstid på 14 dager.

Industri Energi og Safe har begge varslet plassfratredelse for 19 bedrifter fordelt på 21 rigger, melder Rederiforbundet.

Aleksandersen mener arbeidstakerne er skyldige et etterslep fra tidligere år, og sier Norges Rederiforbund «vet hva som må til» for å imøtekomme fagforeningenes krav.

– Faren er overhengende for en konflikt. Men partene møtes til mekling i håp om å komme til enighet, sier Aleksandersen.

– Kravene fra arbeidstakersiden lå langt over «frontfaget» og skiller seg vesentlig fra hva andre grupper i samfunnet har oppnådd. Vårt utgangspunkt er uansett at partene kommer fram til enighet i løpet av meklingen, har forhandlingsleder Jakob Korsgaard for Norges Rederiforbund uttalt.

Les også

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.