MASKINER & UTSTYR

Høytkastende plog med fjærende plogstål

Etter et år med harde tester lanserer nå Mählers sin DPH3700, en høytkastende diagonalplog for lastebiler.

Den nye plogen er utviklet med hjelp av avansert datateknikk.
Den nye plogen er utviklet med hjelp av avansert datateknikk. Bilde: Photographer: Sten Stromgren
Redaksjonen Våre Veger
28. apr. 2016 - 10:48

Mählers lanserer  nå sin DPH3700, en høytkastende plog med fjærende plogstål

- Ingen andre høytkastende ploger tar sålen så godt som Mählers sin nye plog, sier André Jenssen, en av de som har testet denne i Norge.

André har brukt denne på strekningen Fauske-Sulitjelma. André forteller også at denne plogen lager minimalt med støy, både for sjåfør og for omgivelsene rundt. Når vi spør om hvilke erfaringer han har med kasteevnen på DPH3700 svarer André at den kastet snøen høyt og langt, også i lav hastighet fikk plogen snøen opp og vekk.

 

Høy fart på snøen

DPH3700 er konstruert for å kaste snøen både høyt og langt og takket være en unik utforming får snøen høy fart når den forlater plogen.

- Jeg er imponert over hvordan den kaster snøen, sier Jonas Vykander, en av testsjåførene som har hatt denne på test i Sverige i vinter. Jonas har testet plogen i nesten 3.000 mil på veier rundt Kallsedet, som ligger 60 km nord for skiparadiset Åre.

- Med hjelp av avansert dateteknikk har vi opitmert formen på vår nye plog, sier Ingemar Nyberg som er konstruksjonsansvarlig på Mählers fabrikk i Rossön.

 

Høy sikkerhet

Sikkerheten har stått i høysetet hos Mählers sine konstruktører under konstruksjon av denne plogen, og den har derfor fått sikkerhetsdetaljer som fjærende plogstål. Fjærende plogstål er et krav til alle ploger som skal selges i EU land.

- Ja, det skal konstruktørene på fabrikken ha ære for. De fjærende plogstålene redder meg fra ulykker om plogen skjærer seg fast i vegbanen, noe som ikke er helt uvanlig med ploger som har faste plogstål , sier Jonas Vykander.

-DPH3700 har veldig gode resultater både i Norge og Sverige. Serieproduksjon er igang og de første ordrene er alt signert , fortellere  Mählers sin internasjonale salgssjef Roar Wehn. 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.