MASKINER & UTSTYR

Spesialist på tunnelmembraner

Litt sjelden i dag: En norsk teknologibedrift som lager alle sine produkter i Norge.

Bjørn Olav Amundsen
21. juni 2017 - 09:14

– Vi er de eneste i Skandinavia som produserer bredere tunnelmembraner, forteller John O. Cheetham i Oldroyd.

– Vi begynte med tunnelmembraner for noen år siden, da vant vi en konkurranse hos Jernbaneverket. Nå utgjør membraner til infrastruktur omtrent en tredjedel av årsomsetningen på rundt 50 millioner kroner, forteller han.

Fordelen med Oldroyds løsninger er at de kan leveres som sammenhengende membraner av forskjellige slag og at de kan sveises sammen. Fabrikken har levert til mange tunnelprosjekter i Norge og Sverige.

– Membranen er alltid hvit på innsiden, noe som de som som monterer den setter veldig pris på, for det er enklere å se hva du gjør. Membranen kan ha flere sjikt, slik at skader som oppstår enkelt synes. Vi leverer også tykker membraner for eksempel til kontaktstøp, forteller han.

Og årsaken til at de kan produsere i et høykostland som Norge? Effektive maskiner, effektive og flinke folk og lave overheadkostnader.

– Vi utvikler og tegner maskinene selv. Og vi driver mye med produktutvikling. Resultatet er at såvidt jeg er vår membran den eneste som har klart brannkravene i tunnel i Sverige, forteller Cheetham.

Bedriften tilpasser gjerne produktene til de aktuelle prosjektene, og det er entreprenørene glade for.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.