MASKINER & UTSTYR

Drifter veiene selv: Lørenskog gleder seg til å få ny, moderne feiebil

Kommunen bytter i sommer ut sin syv år gamle Ravo med en ny.

Flere kommuner har denne våren kjøpt feiebiler av merket Ravo.
Flere kommuner har denne våren kjøpt feiebiler av merket Ravo.
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
28. mai 2019 - 13:00

– Vi gleder oss veldig til å få den nye Ravo'en på plass, forteller leder for Kommunalteknisk avdeling i Lørenskog, Lasse Smith til veier24. 

Lørenskog kommune har kjøpt en ny Ravo 5i feiebil til den nette sum av 2,2 millioner kroner. Dette er en 12-tonn feiebil med både spyle- og sugeanlegg, som tar med seg også det minste gatestøvet opp i den 4,3 kubikkmeter store beholderen bak førerhytta.

– Drifter vegene selv

– Lørenskog kommune har klokelig valgt å stå for veidriften, sammen med vann- og avløp, i egen regi. Vi drifter våre 130 km kommuneveger i egen regi, som gjør at vi har vår egen maskinpark. Det gjør oss fleksible, og ikke minst at vi beholder kunnskapen om egne veger. Maskinparken er ikke så stor, tre lastebiler, fire gravemaskiner og endel spesialutstyr for blant annet gaterenhold, sier Smith.

– Vi har endel koster til gaterenholdet, men bare én feiebil som også spyler og renser gatelegemet. Dagens Ravo 540 er nå syv-åtte år gammel, og preges av å ha vært mye i bruk. Derfor byttes den nå ut med en ny som vi håper å få om kort tid, forteller Lasse Smith.

Vektet anbudsutlysing

Det er Multimaskin AS som er leverandør av den nye spyle- og sugebilen, og salgssjef Jan Hestbråten forteller at de denne våren har flere feiebiler av samme slaget som Lørenskog kommune kjøper, i bestilling.

– Både Porsgrunn kommune, Stavanger kommune og entreprenørselskapet LNS venter nå på sine nye Ravo feiebiler, forteller han.

Da Lørenskog kommune lyste ut kjøpet av ny feiebil på anbud, valgte de å vekte kriteriene for tildeling av kontrakten. Mens pris ble vektlagt bare 40 prosent, ble kriterier som kvalitet, service og tilgang til deler, opplæring og funksjonalitet vektlagt med 60 prosent.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.