MASKINER & UTSTYR

Nå lanserer Wacker Neuson batteridrevet vibrasjonsplate

El-pioneren Wacker Neuson lanserte allerede i 2015 batteridrevne stampere. Nå kommer også utslippsfrie vibrasjonsplater.

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
9. mai 2018 - 15:16

Nullutslippsserien fra Wacker Neuson med den grønne “e” står for null utslipp, og nå kommer også den forovergående batteridrevne vibrasjonsplaten AP1850 i e-versjon. I tillegg til klassisk komprimeringsarbeid på granulær grunn eller asfalt og legging av betongheller, kan den også brukes til innendørs arbeid og på andre vibrasjonsømfintlige områder som i grøfter og i bygg. Den batteridrevne platen er også egnet for bruk i verneområder for grunnvann, ettersom det her ikke er lov å benytte forbrenningsmotorer på slike steder.

E-maskinene fra Wacker Neuson er basert på et modul-konseptet, som betyr at batteriet og laderne også kan brukes på de batteridrevne stamperne fra den tyske produsenten..

Lave driftskostnader fremheves i en pressemelding som en av fordelene med elektriske maskiner som dette. Typisk vedlikeholdsarbeid som ved vanlige modeller, eksempelvis på forgasseren, er mnan spart for.

Også på energikostnadene oppnår man besparelser – og det med opptil 70%, ifølge produsenten.

Batteriplaten AP1850e er den eneste forovergående vibrasjonsplaten på markedet uten kilerem. Motoren er her montert rett på fundamentplaten. Dette sparer også vedlikeholdsarbeid og kostnader.

Batteriplaten AP1850e finnes med og uten vanntank.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.