MASKINER & UTSTYR

Malthus og Uniteam slår seg sammen

Sammen blir de en ledende leverandør av modulbygg og containere med 150 ansatte fordelt på seks land, og en årsomsetning på over en milliard kroner.

Redaksjonen Våre Veger
30. mai 2017 - 11:08

Konsernsjef i Malthus, Arild Ollestad, blir leder for det sammenslåtte selskapet, som skal hete Malthus Uniteam AS.

 -Vi slår oss sammen for å kunne tilby bedre, mer effektive og fremtidsrettede løsninger for våre kunder, gjennom innovasjon og produktutvikling. Vårt mål er å bli det mest innovative og lønnsomme modul- og container selskapet i Norden, med ambisjon om ytterligere internasjonal vekst, sier Arild Ollestad.

Etterspørselen etter midlertidige bygg og bygninger som kan ferdigstilles på kort tid er stor og økende, både i offentlig og privat sektor, i Norge og internasjonalt. Begge selskapene har allerede oppnådd internasjonal anerkjennelse for kreative og nyskapende løsninger for blant annet sykehus, omsorgsboliger, samt midlertidige kontorer og innkvartering for industri, bygg- og anleggsbransjen.

 

Kompetanse og finansiell styrke

Ledelsen mener at sammenslåingen gir Malthus Uniteam den riktige kompetansen samt finansielle styrken for ytterligere vekst i Norge, Norden, samt internasjonalt.  

-Vi er stolte av å komme inn som medeiere i Malthus Uniteam sammen med Reiten & Co og resten av aksjonærfelleskapet. Sammen er vi sterkt motivert av å være med på og utvikle norskeide, internasjonale virksomheter. På sikt vil en børsnotering vurderes for å supportere ytterliggere lønnsom vekst, sier Ståle Kyllingstad, CEO og eier av IKM Gruppen, som vil bli en av hovedaksjonærene i det nye selskapet.

Reiten & Co har vært en langsiktig eier i Malthus med målsetting om å skape en global aktør med sterk konkurransekraft. Med denne sammenslåingen er Malthus Uniteam godt posisjonert for ytterligere vekst, og eierne deler visjonen om å utvikle norskeide virksomheter internasjonal, sier Bård Brath Ingerø, Managing Partner i Reiten & Co og styreleder i Malthus Europe.

Sammenslåingen er med forbehold om endelig godkjennelse fra konkurransetilsynet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.