MASKINER & UTSTYR

Ford klar med heftig pickup i Europa

Nå kommer også Ranger i Raptor-utgave.

Denne blir sikkert kul å ha på byggeplassen.
Denne blir sikkert kul å ha på byggeplassen. Foto: Christian Rolfes/Ford
22. aug. 2018 - 14:05

I går ble det klart at Ford Ranger Raptor blir tilgjengelig i Europa fra og med midten av neste år. Avdukingen skjedde på spillmessen GamesCom i Köln i disse dager.

– Glem alt du tror du vet om pickuper. Nye Ranger Raptor tilhører en helt annen divisjon. Dette er en fullblods Performance-modell som leverer ekstrem ytelse samtidig som den hjelper deg med å få jobben gjort, selv med de råeste utfordringer, reklamerer administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg i en pressemelding. 

Under panseret finner vi en biturbo-versjone av Fords 2-liters EcoBlue dieselmotor som leverer 213 og et dreiemoment på 500 nm. Kreftene fordeles gjennom en ny ti-trinns automatkasse. 

Chassiet er utviklet av Ford Preformance. og er lagd av høyfast lavlegert stål. I tillegg til standard beskyttelsesplater under motor og drivverk, er den i tillegg utstyrt med en 2,3 millimeter tykk plate av høyfast stål.

Bilen kommer altså til Europa neste år, men allerede til høsten, blir det mulig å teste den - i digital form.

Den ble som nevnt avduket på en dataspillmesse, og det skjedde i forbindelse med at bilen «debuterer» i bilspillet «Forza Horizon 4» som lanseres 2. oktober i år. 

  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.