MASKINER & UTSTYR

Finsk oppkjøp av norsk maskinutleieselskap

Renta Yhtiöt Oy kjøper Flexleie AS.

Foto: Flexleie
10. okt. 2018 - 09:38

Avtalen ble inngått 5. oktober, melder selskapene selv i en felles pressemelding. 

Selskapet eies av AS Atlantis Vest sammen med nøkkelpersoner. Etter oppkjøpet anslås omsetningen i av Renta-konsernet i 2018 til ca 1,4 milliarder kroner. Fullførelsen av oppkjøpet vil finne sted innen utgangen av oktober 2018. Før den tid vil Renta og Flexleie drive sine virksomheter som separate enheter, meldes det. 

Flexleie ble etablert i 2002 og har sin drift på Vestlandet, Nord-Norge og Oslo-regionen.
Selskapet har nylig også startet en avdeling i Sverige. Selskapet har hovedkontor i Bergen og har totalt seks avdelinger med sterk lokal tilstedeværelse. Flexleie styrer mot en omsetning på 120 millioner kroner i 2018. Selskapet tilbyr utleie av maskiner og utstyr til et bredt spekter av kunder innen bygg/anlegg og industri, og er spesialisert på infrastrukturprosjekter.

– Oppkjøpet av Flexleie er det første steget for Renta i sin utvidelse til Norge og sikrer en
inngang til dette viktige maskin- og utstyrsutleiemarkedet i Østersjøregionen. Flexleie er et utmerket selskap, og ambisjonen vår er med Flexleie som utgangspunkt å bli en
landsdekkende aktør i Norge, sier Kari Aulasmaa, konsernsjef i Renta Group i meldingen.

Det opplyses videre om at Flexleie vil fortsette som et selvstendig foretak i Renta-konsernet. 

– Jeg er veldig glad for å hilse Renta velkommen som den nye eieren av Flexleie. Renta er den perfekte langsiktige industripartneren for oss. Vi deler samme kultur, så vel som det samme syn på vekst og betydningen av lokal tilstedeværelse. Renta har hatt en imponerende vekst i Finland og Sverige, og de er langt fremme når det gjelder digitalisering. Vår felles ambisjon er å bli en landsdekkende utleieaktør. Våre medarbeidere vil få mange nye kolleger over landegrensene, og jeg er sikker på at begge selskapene kan lære av hverandre og sammen bruke den kunnskapen til fordel for våre kunder, sier daglig leder i Flexleie, Kato Stien i meldingen.

De legger til at de har avtalt å ikke publiserer kjøpesummen, eller andre detaljer i transaksjonen.

 LES OGSÅ: Nordic Roads tar over GET Solutions

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.