NYHETER

Marthinsen & Duvholt leder på Lørenfallet

Seks entreprenører har meldt sin interesse for å bygge om fylkesveg 171 gjennom Lørenfallet på Romerike. Det klart laveste anbudet er gitt av Marthinsen & Duvholt fra Sandefjord, som vil ha 19,79 millioner kroner for jobben.

Her er grensen mellom kjøreareal og gangareal uklar. Innen utgangen av juni neste år blir et bredt fortau med granittbelegg og beplantning. (Foto: Anders Haakonsen)
Her er grensen mellom kjøreareal og gangareal uklar. Innen utgangen av juni neste år blir et bredt fortau med granittbelegg og beplantning. (Foto: Anders Haakonsen) Bilde:
20. mai 2015 - 08:14

Andreplassen holdes av Agro Anlegg fra Ås med et anbud på 22,5 mill. Huser Entreprenør fra Gjerdrum er nr. tre med 23,29 mill.

De øvrige anbyderne er Mesta (24,46 mill.), Park & Anlegg fra Sarpsborg (27,46 mill.) og Løvold fra Skedsmo (28,34 mill.).

 

Bedre for myke trafikanter

Byggeleder Sara Straume Brun i Region øst er fornøyd med prisene. Det har hun grunn til. I følge Vegvesenets overslag skulle prisene ligge mellom  26 og 30 milioner kroner, og disse overslagene er ofte beskjedne.

Lørenfallet er et lite tettsted mellom Sørumsand og Frogner i Sørum kommune. Her er forholdene dårlig tilrettelagt for myke trafikanter. Langs fylkesveg 171, som er hovedvegen gjennom tettstedet, er gangarealene usammenhengende og delvis utflytende.

Nå skal det bli sammenhengende gangarealer, det skal bli oppholdsarealer og møteplasser, og fylkesvegen skal utformes slik at motorisert trafikk går langsommere. Samtidig får Lørenfallet en estetisk oppgradering. Det blir lagt granittbelegg og kantstein, det blir plantet trær og busker, og det blir ny belysning og ny asfalt gjennom hele tettstedet.

 

950 meter

Strekningen som berøres av oppgraderingen er 950 meter lang. Her skal 700 meter fortau og 500 meter gang/sykkelveg etableres eller oppgraderes. Over en strekning på ca. 100 meter blir vegen senket med opptil en halv meter for å bedre vertikalgeometrien.

Vegvesenet regner med å skrive kontrakt i midten av juni. Innen utgangen av september neste år må jobben være gjort.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.