Maritim mester

NFA har tildelt æresprisen til Dr. ingeniør Nils Albert Jenssen (63).

Nils Albert Jenssen er NFAs 14. æresmedlem.
Nils Albert Jenssen er NFAs 14. æresmedlem. Bilde: Tore Stensvold
25. apr. 2013 - 13:23
Vis mer

Utnevnelsen fant sted under NFAs årsmøte på Gardermoen. Foreningen vurderer Nils Albert Jenssen som en bauta og legende i norsk maritim industri.

 

Posisjoneringsekspert

 

Han har gjennom sitt virke i Kongsberg Gruppen vært helt avgjørende når det kommer til forskning, utvikling og industrialisering av avanserte, kybernetiske systemer for dynamisk posisjonering og marineautomatisering for skip og offshoreinstallasjoner.

 

Gjennom sitt arbeid fra doktorgradsstudiet ved NTH har han bidratt til industriell suksess for Kongsberg Maritime. Teknologien fra selskapet har bidratt til suksessfull utvikling av norsk olje- og gassvirksomhet til havs, med enorm nasjonal betydning.

 

Har formet NTNU-utdanningen

 

NTNU vurderer Jenssens vitenskapelige bidrag som grunnleggende og banebrytende for utvikling av fagområdet marin kybernetikk. De teoretiske bidragene har ført til økt kompetanse og kunnskap for fartøystyring med anvendelser som dynamisk posisjonering, banestyringssystemer, autopiloter, bevegelsesdemping, thrust allokering, sensorintegrasjon, mm.

 

Kunnskapen er bakt inn i MSc- og PhD-utdanningen ved NTNU til glede for nasjonal og internasjonal maritim industri.

 

 

Forstår hele næringskjeden

 

Nils Albert Jenssens største styrke ligger i hans forståelse av de tre viktigste områdene: teknologi, marked og forretninger. Dette fører til at Jenssen fortsatt er drivende når det gjelder å sette sitt preg på utvikling av NTNUs undervisning, forskning og utvikling av maritim industri.

 

Nils Albert Jenssen er det 14. æresmedlemmet i NFA.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.