KARRIERE

Marinstudenter kan velge og vrake i tilbud

Arne Asphjell
17. apr. 2008 - 09:02

– For mariningeniører har markedet snudd totalt. For fire år siden hadde femteårsstudentene ferdigskrevne skjema for arbeidsledighetstrygd. Nå går etterspørselen etter vår kompetanse rett i været, sier tillitsvalgt Torkel Ugland.

Traineeprogram lokker

Som studiekameratene har han hatt flere tilbud å velge mellom, og i januar skrev han kontrakt med Leif Høegh.

Men først skal han som flere av sine kolleger delta på Rederiforbundets traineeprogram. Programmet har 30 plasser, og 25 ulike bedrifter deltar i det toårige programmet.

Ingrid Slevikmoen har bakgrunn i marin konstruksjonsteknikk, og har sagt ja til Fred Olsen Production. Hun skal delta på samme traineeopplegg som Torkel.

Heldige og ydmyke

– Det er attraktivt å starte som trainee, påpeker Ingrid.

– Du får sett mye og får mer oversikt over aktuelle arbeidsoppgaver. Det blir lettere å finne sin plass i yrkeslivet på den måten, tror hun.

Blant flere tilbud valgte Veronica Stevenson før jul å skrive kontrakt med Acergy (tidligere Stolt Offshore) i hjembyen Stavanger. Hun skal også delta på et traineeprogram i regi av Acergy.

– Vi er klar over at det ikke alltid har vært like lett for marinstudenter å få seg jobb. Vi er heldige, og derfor er vi også ydmyke, sier Stevenson.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.