BYGG

Mangler åpne data over rasutsatte steder: Multiconsult positiv til innmeldingsplikt

NVE foreslår å påby alle som sitter med data fra grunnundersøkelser å levere disse til den åpne databasen Nadag. Multiconsult er positive til forslaget, men peker på flere utfordringer.

Det ligger store mengder fra grunnundersøkelser utilgjengelig i både private og offentlige arkiver. Multiconsult vil ha debatt mellom myndigheter og de store aktørene om hvordan dataene kan gjøres tilgjengelig. Her fra en boring Kystverket fikk gjennomført ved Mannseidet for noen år siden.
Det ligger store mengder fra grunnundersøkelser utilgjengelig i både private og offentlige arkiver. Multiconsult vil ha debatt mellom myndigheter og de store aktørene om hvordan dataene kan gjøres tilgjengelig. Her fra en boring Kystverket fikk gjennomført ved Mannseidet for noen år siden. Foto: Bjarne Eldevik/Kystverket

– Vi ser at disse dataene har stor samfunnsmessig verdi og vi stiller gjerne opp til debatt. Det trengs en dialog for å få det til, dataene er laget for et spesifikt formål, det er ikke gitt at de kan overføres til annen bruk, sier Odd Arne Fauskerud i Multiconsult. avdelingsleder for Geo hos Multiconsult, region Oslo.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.