Målselv Maskin skal bygge rundkjøring for Forsvaret

Målselv Maskin og Transport as har signert kontrakt med Forsvarsbygg om bygging av rundkjøringen på E6. Kontraktsverdien er på 27,5 millioner kroner.

Redaksjonen Våre Veger
6. okt. 2017 - 07:49

Etter at nye Bardufoss leir i Rusta sto ferdig, har trafikken til og fra Forsvarets virksomhet økt betraktelig i krysset ved kapellet i Heggelia. Nå skal dette blir bedre, med en ny rundkjøring med oppstart i høst og den skal stå ferdig i september 2018.

- Arbeidene som berører trafikken på E6 vil ikke starte opp før tidlig vår 2018, sier prosjektleder Knut Helge Grimstad i Forsvarsbygg.

 

Deler på kostnadene

 
 

Prosjektet er et samarbeid mellom Forsvarsbygg og Statens vegvesen, der fordelingsnøkkelen på kostnadene er 60/40 prosent. Den nye rundkjøringen skal bygges om lag 100 m sør for dagens kryss i Heggelia. I E6 bygges det en «miljøgate» med bl.a et opphøyd gangfelt og busslommer. Det vil også bli omlegging av gang- og sykkelveger tilknyttet rundkjøringen.

Det er mye infrastruktur som ligger i bakken i dette området, med kommunal vannledning, høyspentkabel, telekabler etc.

- Vi skal tilrettelegge trafikken i anleggsperioden på en best mulig måte med noe omkjøringer, slik at det ikke blir for store hindringer for trafikantene, sier prosjektleder Knut Helge Grimstad.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.