TRAFIKK OG ITS

Maks en time til neste tissepause langs norske riksveier

Rasteplasser med toalett, søppelbøtter og utemøbler skal plasseres med maks én times mellomrom langs norske riksveier. Men det er ikke lagt noen tidsplan.

Denne rasteplassen ligger ved den søndre delen av Mjøsa, ved sørgående E6.
Denne rasteplassen ligger ved den søndre delen av Mjøsa, ved sørgående E6. Foto: Bjørn Olav Amundsen
NTB
21. des. 2020 - 09:56

I henhold til Granavold-plattformen har regjeringen vedtatt en ny strategi for rasteplasser. I dag finnes det 700 plasser som skal reduseres til 150 hovedrasteplasser av langt bedre standard langs riksveiene. Ifølge samferdselsminister Knut Arild Hareide skal de være tilgjengelig for alle typer kjøretøy hele året.

– Behovene for et toalettbesøk eller en 15 minutters blund har mange opplevd på kjøreturer rundt om i landet. Det blir maksimalt én times kjøring mellom de store rasteplassene, sier samferdselsministeren i en pressemelding.

Toalett, utemøbler og avfallshåndtering blir minimumskrav, mens noen rasteplasser skal være enda bedre utstyrt.

– For å få mest mulig igjen for pengene har vi gått inn for at minimumskravene skal være hovedregelen for standardvalg. Økt standard skal bare velges der hvor det er mye trafikk og dette gir mye igjen for pengene vi bruker, sier Hareide.

Statens vegvesen skal samtidig legge til rette for etablering av elbilladere, men det blir private aktører som må bygge selve ladestasjonene. Slik planlegger regjeringen å nå sitt mål om å halvere utslippene fra transportsektoren.

(©NTB)

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier Norge gir inntil 1,6 milliarder kroner til et tsjekkisk initiativ til å kjøpe artilleriammunisjon til Ukraina. Bildet er tatt under et besøk på Nammo på Raufoss tidligere i år. Regjeringen har tidligere gitt støtte til å øke produksjonen der.
Les også

Gir milliardbeløp i ammunisjon-støtte til Ukraina

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.