MARITIM

Mærsk planlegger fortsatt skipsfart gjennom Suezkanalen og Rødehavet

Mærsk planlegger fortsatt å seile mer enn 30 konteinerskip gjennom Suezkanalen og Rødehavet i tiden framover, til tross for angrepet mot skipet deres i helgen.

Mærsk stanset alle seilas i Rødehavet i 48 timer etter angrep, men planlegger nå å sende mer enn 30 konteinerskip gjennom Suezkanalen framover. Her er et av rederiets konteinerskip utenfor Göteborg i 2013.
Mærsk stanset alle seilas i Rødehavet i 48 timer etter angrep, men planlegger nå å sende mer enn 30 konteinerskip gjennom Suezkanalen framover. Her er et av rederiets konteinerskip utenfor Göteborg i 2013. Foto: Björn Larsson Rosvall/NTB
2. jan. 2024 - 08:20

Det viser en plan for det danske selskapets reiseruter framover, som ble offentliggjort sent mandag. Imidlertid har Mærsk satt planene på vent for noen fartøyer på Rødehavsruten på grunn av fortsatt risiko for angrep fra houthi-opprørere i Jemen.

Mærsk sier de vil kunngjøre reiseruten for hvert skip på et senere tidspunkt.

Mærsk stanset søndag all skipsfart i Rødehavet i 48 timer etter at houthi-opprørere forsøkte å ta seg om bord i et av skipene deres. Angrepet ble avverget av amerikanske militærhelikoptre som drepte ti opprørere i en skuddveksling.

Mærsk stanser alle seilas i 48 timer etter nye angrep i Rødehavet. Her er et av rederiets konteinerskip utenfor Göteborg i 2013.
Les også

Dansk skip i Rødehavet angrepet to ganger på 24 timer

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.