NYHETSBREV

Mæland åpner for industriprosjekt

Sintef og Norsk Industri vil ha myndighetene med på et prosjekt for å forberede en framtidsrettet og konkurransedyktig industrisektor. Næringsministeren reagerer avmålt, men åpner for dialog.

17. des. 2014 - 07:00
Vis mer

Det var i forrige utgave av Automatisering at Sverre Narvesen, administrerende direktør for Sintef Manufacturing på Raufoss, tok til orde for en slik nasjonal satsing.

Les:

– Vi har fått god respons fra norsk industri, og en lang rekke personer vi skal kontakte, sier Narvesen.

Han legger til at det nå skal lages en første skisse til strategi.

– Jeg håper vi har noe som kan lanseres sent i 2015. Men det skal være bra spisset og godt forberedt før vi går til myndighetene.

Automatisering har rettet flere forespørsler til Nærings- og fiskeridepartementet for å høre med den politiske ledelsen hvordan den stiller seg til et slikt forslag.

Sverre Narvesen vil ha prosjekt for fremtidens industri.
Sverre Narvesen vil ha prosjekt for fremtidens industri.

Produktivitetskommisjon

Finansdepartementet har oppnevnt en Produktivitetskommisjon, men der står ikke industri høyt på agendaen, det bekrefter kommisjonsleder professor Jørn Rattsø.

– En regjeringsoppnevnt kommisjon er mest opptatt av politikk og ramme­betingelser. Hvis vi ser på produktivitets­utfordringer, har tjenesteytende næringer mye større utfordringer enn vareproduserende industri. Vareproduserende industri er liten, men den går bra, sier professor Jørn Rattsø, som leder Produktivitets­kommisjonen.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Til Automatisering sier han at det godt kan være et behov for et norsk program av samme karakter som mange av våre naboland har.

– Men det finnes jo en del allerede, blant annet i regi av Norges forskningsråd, sier Rattsø.

Les også: Unik produksjonsteknikk

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.