IT

Må skrive nettanmeldelser på nytt

Anmeldelsene politiet får inn via den nye nettjenesten må skrives inn på nytt av en polititjenestemann.  Datasystemene snakker ikke sammen.
Anmeldelsene politiet får inn via den nye nettjenesten må skrives inn på nytt av en polititjenestemann. Datasystemene snakker ikke sammen. Bilde: Espen Zachariassen
29. sep. 2009 - 08:50

Dette har skapt frustrasjoner og misnøye i politiet, men Politidirektoratet karakteriserer likevel ordningen, som ble innført 1. september i år, som en suksess.

1.100 anmeldelser

I løpet av de elleve første dagene kom det inn 70 tips og 1.100 anmeldelser, skriver VG.

– Dette er først og fremst en stor gevinst for publikum som nå kan sitte hjemme i sin egen stue og sende anmeldelsen direkte til politiet. Responsen er også et bevis på at dette er en ordning som imøtekommer publikums behov, sier kommunikasjonsdirektør Svein Holtan i Politidirektoratet.

Samme jobb

Han presiserer at nyordningen ikke har endret arbeidssituasjonen for polititjenestemennene. Arbeidsmengden er den samme.

– Om man tar imot anmeldelsen over skranken eller via nettet må polititjenestemannen uansett skrive dem ned i etterkant.

Ikke kompatibelt

Årsaken til at politiet må skrive inn elektroniske tips og anmeldelser på nytt er at de bakenforliggende datasystemene ikke «snakker» med den nettbaserte løsningen.

– Dette har vi hele tiden vært klar over fordi de bakenforliggende systemene har for gammel teknologi til at dette lar seg gjøre, sier Holtan.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.