MASKINER & UTSTYR

M6: Nytt skudd på Kubotas stjernehimmel

Kubota lanserer M6002-serien på det norske markedet. En fleksibel og råsterkallroundtraktor av kjent japansk kvalitet og driftssikkerhet.

Kubota - M6 - Lansering-04
Kubota - M6 - Lansering-04
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
1. okt. 2021 - 14:10

Den nye Kubota-traktoren kommer med Bi-speed teknologi som standard. Noe som gir en svingradius på kun 4,5 meter. 

Kubota M6002 har en av markedets kraftigste 4-sylindrede traktormotorer. Den egenproduserte Stage V-motoren gir full effekt over et bredt turtallsområde selv med varierende belastning. 

– M6002 kan ofte gjøre samme jobb som større og tyngre traktorer. Per i dag er det ingen landbrukstraktorer som har større 4-sylindret motor enn Kubotas Stage V-motor på hele 6124 cm3. En motor som er konstruert for å gå time etter time med tung belastning, sier Kjetil Nilsson, administrerende direktør i Nellemann Machinery som er den norske importøren av Kubota i Norge,

Førerhus med høy komfort

Ergonomisk optimalisert betjening og en rekke komfortfunksjoner bidrar til høy effektivitet og ytelse
Ergonomisk optimalisert betjening og en rekke komfortfunksjoner bidrar til høy effektivitet og ytelse

Førerhuset til den nye traktoren er utviklet for høy komfort og lange arbeidsdager. Ergonomisk optimalisert betjening og en rekke komfortfunksjoner bidrar til høy effektivitet og ytelse. Førerhuset har også et stort takvindu for full oversikt til hevet frontlaster.

– Jeg tør påstå at førerhuset er i en klasse for seg. Effektiv førerhusfjæring sørger for god komfort i krevende feltarbeid og i høy transporthastighet med tung last på ujevne veier, sier Kjetil Nilsson.

Hydraulikksystem for økt produktivitet

Hydraulikksystemet til M6002 er konstruert for maksimal produktivitet. Trepunktshydraulikken løfter alle relevante redskaper, og har styrke og smidigheten for tunge frontlasteroppgaver. En såkalt CCLS (Closed Center Load-Sensing) hydraulikkpumpe er  standard, noe som gir hele 7000 kilo løftekraft i trepunktshydraulikken bak, 3260 kilo foran og yter 115 l/min. Tungt redskap som vendeploger og store kombisåmaskiner kan dermed enkelt løftes.

Modellen som er leveringsklar i Norge har en firesylindret motor på 6,1 liter på 140 hestekrefter og 20 hestekrefter transportboost (645 nm v 1500 o/min).

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.