INDUSTRI

Lys og digitalisering skal øke matkvaliteten – Norge leder internasjonal forskning

Nofima på Ås leder arbeidet som skal øke produktiviteten og redusere svinnet i næringsmiddelindustrien – og åpne for eksport av norsk teknologi.

Jens Petter Wold ved en prototype på et NIR-instrument laget av Sintef Smarts Sensor Systems. Lyset sees på hånden til Wold. Dette instrumentet kan måle fettinnhold i hel laks, og tørrstoffinnhold i poteter når de passerer under sensoren.
Jens Petter Wold ved en prototype på et NIR-instrument laget av Sintef Smarts Sensor Systems. Lyset sees på hånden til Wold. Dette instrumentet kan måle fettinnhold i hel laks, og tørrstoffinnhold i poteter når de passerer under sensoren. Foto: Joachim Seehusen
28. sep. 2020 - 11:00

Potensialet er stort, de 2645 industribedriftene innen mat og drikke som i fjor var registrert av Statistisk sentralbyrå, hadde mer enn 50.000 sysselsatte, og omsetningen lå i 2018 på mer enn 205 milliarder kroner. Dermed er dette blant våre største industrielle bransjer.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.