OLJE OG GASS

Lover høyere effektivitet på sokkelen

Anders J. Steensen
9. jan. 2008 - 14:12

Torvund slår fast at produksjonsmålene ligger fast – 1,4 millioner fat oljeekvivalenter per dag i 2008, stigende til 1,55 millioner fat oljeekvivalenter per dag i 2012.

Den økte produksjonen kommer delvis fra nye felt som kommer i produksjon, som Gjøa, Tyrihans, Svale, mens nedgangen i produksjon fra felt som er over platå, skal reduseres ved et intensivt boreprogram, samt kraftig forbedret regularitet i produksjonsanleggene.

Les også: Lund oljer investorene

Forbedring

– Vi har hatt for lav regularitet ved flere av feltene offshore. I tillegg har våre boreoperasjoner vært for få og for lite effektive. En annen årsak til at vi måtte redusere produksjonsmålene for 2007, og ikke oppjustere disse for 2008 er uventete hendelser som branner, og nå senest et anker som skadet rørledningen fra Visund og Kvitebjørn til Kollsnes, sier Torvund.Funksjonsstyrt organisasjon

– Effektene fra fusjonen begynner allerede å vise seg. En omorganisering med hovedvekt på funksjoner og ikke geografiske områder samler de beste kreftene, samtidig som vi kan styre og planlegge operasjonene bedre. Dette alene gir store innsparinger og synergieffekter, sier Tore Torvund.

Han mener at omorganiseringen på land også sørger for bedre koordinering av oppgavene samt en bedre styring av produksjonen. Særlig effektene av integrerte operasjoner er i ferd med å synes.

– Effektene av bedre samarbeid mellom installasjonene på havet og landorganisasjonene begynner å synes. Disse er bedre enn ventet og gir et betydelig bidrag til synergieffektene ved fusjonen.

– Vi får bedre regularitet og bedre drift ved våre produksjonsanlegg. Sikker og pålitelig drift er et hovedmål for å oppnå god produksjon, sier Torvund.Borret går

I år skal StatoilHydro bore 35 letebrønner på norsk sokkel. 30 skal gjennomføres i modne områder, mens fem brønner skal bores i uutforskete områder. Samtidig skal et omfattende boreprogram gjennomføres for å opprettholde produksjonen fra felt i produksjon. Totalt 80 nye produksjonsbrønner skal gjennomføres.

Tore Torvund forteller at de har hatt store problemer knyttet til boring med feil og stopp under boreoperasjoner. – Men bedre planlegging og nytt og forbedret utstyr vil bedre situasjonen og sikre at vi når våre mål, sier Torvund.

Lund oljer investorene

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.