ENERGI

Lørdag tjener strømkunder i Sør-Norge penger på strømmen

Statens strømstøtte får uvanlige utslag lørdag. Kraftig prisfall gjør at kunder i Sør-Norge med markedspris, tjener penger på strømmen fram til klokken 17.

Statens strømstøtte gjør det gunstig å bruke strøm i Sør-Norge lørdag.
Statens strømstøtte gjør det gunstig å bruke strøm i Sør-Norge lørdag. Foto: NTB
28. mai 2022 - 09:04

Det viser et regnestykke investeringsdirektør Robert Næss i Nordea har gjort, skriver E24.

Årsaken er statens strømstøtte. I desember valgte regjeringen med støtte fra SV å innføre en strømstøtteordning som betaler deler av regningen. Frem til oktober vil staten ta 80 prosent av regningen over 70 øre per kilowattime.

Siden torsdag har strømprisen i Sør-Norge falt fra de skyhøye nivåene som har vært vanlig siden høsten i fjor. Lørdag har Sør-Norge den laveste strømprisen siden 24. mai i fjor. Ifølge strømbørsen Nord Pool havner snittprisen på 34,69 øre per kilowattime.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Basert på regnestykket vil strømkunder på Østlandet tjene cirka 20 øre per kilowattime i timene fram til klokken 17.

Prisområde Kristiansand (Sør-Norge) og Bergen (Sør-Vestlandet) har hatt omtrent like priser som Oslo den siste måneden og vil dermed også oppleve at staten tar regningen de neste timene. For kunder nordover i landet har prisene gjennom mai vært for lave til at strømstøtten vil bli tatt i bruk.

Energiminister Terje Aasland (Ap) med Peter van der Poel, administrerende direktør i Ingka (i midten) og Francois van Leeuw, konsernsjef i Parkwind, viser frem den nylig signerte kontrakten for utbyggingen av Sørlige Nordsjø II.
Les også

Historisk havvind-kontrakt: Vil levere energi fra 2030-2031

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.