Lokker ingeniørstudenter

JENTEROM: HiBu vil ha flere jenter til ingeniørstudiene og tilbyr mentorer for å hjelpe studentene. ARKIVFOTO/NTNU-Info (Bilde: Arkiv NTNU Info)
RIS OG ROS: NITOs president Marit Stykket liker ikke eget jentestipend - men applauderer forslag om mentorordning i undervisningen på Høgskolen i Buskerud. (Bilde: NITO/Trygve Bølstad)

På tvers av NITOs ønsker, tilbyr HiBu jentestipend på 25.000 kroner.

Til Teknisk Ukeblad sier NITO-president Marit Stykket at hun ikke har sans for dette tiltaket. Men ifølge NITOs nettsider fikk skolen medhold av Likestillingsombudet til å forskjellsbehandle jenter med stipend.

Marit Stykket har større tro på å fokusere på realfagutdanning og informasjon til elevene i videregående skole enn å bringe inn et kortsiktig tiltak i form av stipend.

Mentorer er bra

HiBu tar også andre virkemidler i bruk. Skolen vil få i stand en mentorordning. Dette støttes varmt av NITOs president.

Med en garvet ingeniør som samtalepartner og veileder under utdanningen, ser studentene lettere de faglige relasjonene mellom skolefagene og behovene ute i arbeidslivet. Motovasjonen øker og utdanningen kan bli mer spennende.

Opppfordrer mentorer

Til høsten kan det bli snakk om å skaffe mentorer til 100 studenter. Marit Stykket anbefaler alle NITOs medlemmer til å stille opp i denne sammenhengen.

- Dette er en vinn-vinn-situasjon, mener hun. For også mentorene og arbeidsplassene vil tjene på en slik ordning. Arbeidsplassene får mulighet til å vise seg frem for potensielle medarbeidere. Og mentorene vil nok også se egen kompetanse og egen arbeidsplass i et nytt lys.

Elevene får lettere adgang til relevante prosjektoppgaver. Ordningen vil øke interessen og forståelsen for kompetanseutvikling, noe bedriftene selv senere får glede av.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå