Lokalt AF leder kamp om stor jobb i Rogaland

Konkurransen om en stor vegkontrakt i Rogaland er jevn. Bare seks prosent skiller de seks laveste anbudene. Et arbeidsfellesskap mellom Bjelland fra Klepp og SV Betong fra Sandnes har likevel en ganske klar ledelse med et anbud på 342,6 millioner kroner.

Dette er den 248 meter lange Brunnholen bru over godsterminalen på Ganddal. Overbygningen skal lanseres for at trafikken på terminalen skal forstyrres minst mulig. Mye tyder på at oppdraget går til et lokalt arbeidsfellesskap.
Dette er den 248 meter lange Brunnholen bru over godsterminalen på Ganddal. Overbygningen skal lanseres for at trafikken på terminalen skal forstyrres minst mulig. Mye tyder på at oppdraget går til et lokalt arbeidsfellesskap. Bilde: Statens vegvesen
27. apr. 2017 - 16:20

Disse entreprenørene følger bak arbeidsfellesskapet:

Risa                                                      352,8 mill.
Skanska                                               356,6 mill.
Veidekke                                             357,6 mill.
Implenia                                              358,7 mill.
Kruse Smith/Stangeland Maskin     363,2 mill.
Bertelsen & Garpestad                     384,2 mill.

Det spanske firmaet Ohl Obras deltar også i konkurransen, men er sjanseløs med et anbud på 565,2 mill.

Oppdraget gjelder anlegg av ny fylkesveg 505 mellom Skjeveland og Foss Eikeland i Sandnes kommune. Mesteparten får to felt, men en 248 meter lang bru over godsterminalen på Ganddal får fire felt. Grunnen er at Vegvesenet regner med at det blir behov for det senere, og det hadde blitt veldig dyrt å utvide den.

To-feltsvegen blir tilrettelagt for senere utvidelse. Den får en bredde på 10 meter med romlefelt mellom kjørefeltene.  På den ene siden blir det en 4,5 meter bred gang/sykkelveg som blir skilt fra kjørebanen med en tre meter bred rabatt.

Om vel to år skal vegen være ferdig. Senere skal det etableres ny veg mellom Foss Eikeland og Bråstein på E39 like ved Ålgård. Dette er årsaken til forventningen om trafikkøkning. Trafikken på fylkesveg 505 vil bli vesentlig større enn nå når det blir sammenhengende veg mellom Skjeveland og Bråstein.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.