ARKIVNYHETER

Lokale entreprenører utbedrer fv 45

I mai neste år blir det gang/sykkelveg langs Dirdalsåna til som renner ut av bildet til venstre. Bjelland Entreprenør fra Klepp utfører anleggsarbeidet.
I mai neste år blir det gang/sykkelveg langs Dirdalsåna til som renner ut av bildet til venstre. Bjelland Entreprenør fra Klepp utfører anleggsarbeidet. Bilde: Per Ove Stokkeland, Statens vegvesen
6. okt. 2010 - 21:32

Begge entreprenørene holder til i Rogaland, Bertelsen & Garpestad i Egersund og Bjelland Entreprenør i Klepp. Kontraktsummene er identiske med de laveste anbudene på hvert av oppdragene.

Når vegen over Sirdalsheiane er åpen, inngår fylkesveg 45 i den korteste vegen mellom Stavanger og Oslo. Den er mer enn 100 km kortere enn kystruten langs E 18 og E 39. Standarden på fylkesveg 45 tyder på noe helt annet, deler av den er i bedrøvelig forfatning. For å rette på dette ble det opprettet et bompengeselskap i 2003 for å finansiere utbedringen av vegen. Til sammen 7 strekninger i Gjesdal kommune skal utbedres for bompengene. 4 av oppdragene er fullført, nå står nr. 5 for tur.

Den femte strekningen er 3 150 meter lang og går gjennom Øvstabødalen parallelt med elva Dirdalsåna mellom Retland og Øvstabø. Det er denne Bertelsen & Garpestad skal utbedre. Vegen er smal, svingete og uoversiktlig. Entreprenøren skal sprenge 60 000 m3 fast fjell i forbindelsen med utbedringen. Vegen blir åpen for trafikk i hele anleggstiden. Frist for ferdigstillelse er satt til 1. november neste år.

Så god tid får ikke Bjelland Entreprenør, som skal anlegge 2,1 km gang/sykkelveg parallelt med fylkesveg 45 lengre vest. Denne jobben skal være fullført i mai.

Gang/sykkelvegen går mellom Gjesdal næringspark og Dirdal skole. På en del av strekningen følger den Dirdalsåna, for øvrig går den langs fylkesveg 45. Underveis krysser den tre små sideelver.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.