Lokale entreprenører i ledelsen i Bergen

Vegvesenet har fått 7 anbud på en gang/sykkelveg gjennom bydelen Minde i Bergen. To lokale entreprenører leder konkurransen. Lavest ligger Fyllingen Maskin som vil ha 27,579 millioner kroner for jobben.

Et kort stykke av gang/sykkelvegen skal gå under tak. Industrisporet til venstre blir flyttet til siden. Mye rart skal skje hvis ikke kontrakten går til en lokal entreprenør.
Et kort stykke av gang/sykkelvegen skal gå under tak. Industrisporet til venstre blir flyttet til siden. Mye rart skal skje hvis ikke kontrakten går til en lokal entreprenør. Bilde: Google
Anders Haakonsen
27. apr. 2016 - 08:38

Mindre en prosent skiller de to i ledelsen. Halvorsen Grave & Transportservice på andreplass vil ha 27,766 millioner.

Den andre anbyderne er Peab (28,642 mill.), NCC (29,213 mill.), Staren fra Bergen (32,540 mill.), Skanska (32,561 mill.) og Løvaas Maskin fra Bergen (34,206 mill.).

Hensikten med prosjektet er å etablere sammenhengende gang/sykkelveg langs E39 sør for sentrum. Den gjenstående strekningen går mellom Fabrikkgaten og Minde Allé.

Oppdraget ble utlyst allerede 9. i november i fjor. Kort tid etterpå forandret byrådet planene for utbygging av bybanen. De nye planene førte til at banen kunne komme til å krysse gang/sykkelvegen i nærheten av en kulvert som skulle gå under fylkesveg 253.

For å unngå å stikke kjepper i hjulene for den framtidige bybaneutbyggingen, tok Vegvesenet kulverten ut av planene og lyste ut gang/sykkelvegen på nytt.

Endringen førte til at anlegget ble 80 meter kortere enn opprinnelig planlagt. Ny lengde blir 1 120 meter. I lett terreng hadde det vært en enkel oppgave å anlegge en gang/sykkelveg med en slik lengde, men i bymiljø er det noe helt annet.

Den som får jobben må blant annet flytte 1 100 meter industrispor for jernbanen. Dessuten skal kabler og ledninger i bakken legges om, 49 lysmaster og 1 100 meter gjerder og rekkverk skal monteres, og 1 500 kbm forurensete masser skal håndteres.

Da oppdraget ble utlyst første gang, var forutsetningen at gang/sykkelvegen skulle bli ferdig til 22. desember i år. Det går ikke lenger. Vegvesenet tar nå sikte på snorklipping våren neste år.

Prosjekteringen er utført av Statens vegvesen med assistanse fra eksterne konsulenter.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.