Lokal entreprenør skal bygge ny fv. 720 i Nord-Trøndelag

Inderøy-bedriften Letnes Entreprenør sikret seg kontrakten med Statens vegvesen pålydende 90 millioner kroner.

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
15. des. 2017 - 13:42

Eier og daglig leder i Letnes Entreprenør, David Letnes, kunne i går underskrive kontrakten med Statens vegvesen som innebærer byggingen av 5,7 km ny fv. 720 mellom Strømnes og Malm i Nord-Trøndelag. 

Kontraktsummen på 89.998.352 kroner er den største enkeltkontrakten  som entreprenørselskapet har påtatt seg alene, et oppdrag som ifølge David Letnes passer godt for bedriften.

-Dette er et veldig fint oppdrag for oss. Oppdraget passet godt til vår størrelse. Vi har god erfaring med vegbygging og med en byggetid på nesten to år har vi god tid på oss.

David Letnes er innehaver og daglig leder i Letnes Entreprenør.
David Letnes er innehaver og daglig leder i Letnes Entreprenør.

-Da har det vel vært stor feiring for rekordoppdraget hos dere?

-Du vet, vi inntrøndere er litt trege, så foreløpig har det ikke vært stort av det, forteller David Letnes til Våre Veger.

Byggingen av ny fv. 720 skjer for det meste langs eksisterende veg. Den nye vegen skal gå fra Malm sentrum og til Strømnes, der det blir et kryss med ny fv. 17.  Vegstrekningen på 5,7 km ny veg skal bygges med 7,5 meter bredde.

Den nye strekningen gir en innkorting av reisetiden mellom Malm og Steinkjer på ti minutter.

David Letnes forteller at prosjektet vil kreve en bemanning på rundt 15 mann, mens det i spesielle topper må bemannes med opptil 35 ansatte. Selskapet skal gjøre det meste av anleggsarbeideene selv, men kommer til å bruke underentreprenører på asfalt, rekkverk og elektro.

Letnes Entreprenør har over 50 års erfaring i bransjen, har rundt 50 ansatte og har de siste årene omsatt for rundt 100 millioner kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.