Lokal dominans i Eigersund

9 entreprenører har meldt sin interesse for å anlegge 1 850 meter gang/sykkelveg langs E39 i Eigersund kommune. 7 av dem holder til i Sør-Rogaland. Bjarne Solli Graveservice fra Sokndal leder konkurransen med et anbud på 15,974 millioner kroner.

Vegen til venstre for kjørebanen fungerer både som adkomstveg til en kirke og som gang/sykkelveg. Nå skal tilbudet til gående og syklende forlenges østover.
Vegen til venstre for kjørebanen fungerer både som adkomstveg til en kirke og som gang/sykkelveg. Nå skal tilbudet til gående og syklende forlenges østover. Bilde: Google
17. aug. 2016 - 00:54

Bertelsen & Garpestad fra Eigersund ligger på andreplass med 16,963 mill. T. Holand Maskin fra samme kommune holder tredjeplassen med 17,956 mill. Nr. fire er Bjelland fra Klepp med 18,734 mill.

De øvrige anbyderne forlanger mer enn 20 millioner for jobben.

Strekningen som skal få gang/sykkelveg går mellom Krossmoen og Skjerpe nordøst for sentrum i kommunen.

Gang/sykkelvegen blir tre meter bred. Den skal ligge på nordsiden av kjørebanen på hele strekningen., men det blir likevel to kulverter under E39, en for krøtter og en for kabler.

Det meste av strekningen går gjennom flat mark, men noe skjæringer må utvides. Til sammen 19 000 kbm skal sprenges.

Oppdraget omfatter etablering av tre nye busslommer. Dessuten blir det nye traséer for kabler og trekkerør på hele strekningen og nye vann- og avløpsledninger over en strekning på ca. 1 600 meter.

ViaNova har prosjektert gang/sykkelvegen. Vegvesenet tar sikte på anleggsstart i slutten av september og ferdigstillelse et år senere.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.