LO-forbund krever nedleggelse av Nye Veier

Tre LO-forbund krever at Arbeiderpartiet går inn for å avvikle samferdselsminister Ketil Solvik Olsens (Frp) nye vegselskap etter valget neste år.

Illustrasjonsbilde
Illustrasjonsbilde Bilde: Colourbox
NTB
14. nov. 2016 - 08:18

I en ny rapport LO-forbundene har bestilt, slaktes det statlige aksjeselskapet, ifølge Dagsavisen. Selskapet ble opprettet av regjeringen for å bygge raskere og billigere veier.

– Etter vårt syn skulle dette selskapet aldri vært opprettet, og vi mener det bør avvikles så fort som mulig, sier Alf Edvard Mastenes i Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT). FLT har bestilt rapporten sammen med Norsk Tjenestemannslag (NTL) og Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF) i Statensvegvesen og initiativet For Velferdsstaten. Rapporten er utarbeidet av De Facto, som beskriver seg selv som et kunnskapssenter for fagorganiserte.

Eirik Sivertsen (Ap) i Stortingets transportkomité, sier det er for tidlig å svare på om det lar seg gjøre å legge ned selskapet.

– Først må vi få en oversikt over hvilke forpliktelser som ligger der og hvilke kontrakter som er inngått og om vi har mulighet til å gjøre endringer. Vi er opptatt av å få mest mulig veg for pengene, men vi fikk ikke gjennomslag for vårt alternativ til Nye Veier, sier Sivertsen.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen ønsket ikke å kommentere saken overfor Dagsavisen. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.