NYHETER

Linesøya må vente på fastlandsforbindelse

Fastlandsforbindelsen til Linesøya på Trøndelagskysten blir forsinket. Hvis alt hadde gått etter planen, ville brua som knytter Linesøya til fastlandet blitt åpnet innen året er omme. I stedet blir det åpning i mai eller juni neste år.

Brua og fyllingene mellom Linesøya og Stokkøya skulle åpnes innen året er omme, men det vil neppe skje før på forsommeren neste år.
Brua og fyllingene mellom Linesøya og Stokkøya skulle åpnes innen året er omme, men det vil neppe skje før på forsommeren neste år. Bilde: Statens vegvesen (Ill.)
Anders Haakonsen
17. juli 2007 - 10:25

Linesøya ligger i Åfjord kommune i Sør-Trøndelag. Et grunt sund skiller den fra Stokkøya som allerede har fastlandsforbindelse. Mesteparten av forbindelsen mellom to øyene skal gå på fylling. Mellom fyllingene blir det en 315 meter lang stålkassebru.

Fyllingene legges ut av Johs Syltern. Byggherre og entreprenør er ikke enige om hva forsinkelsene skyldes. Det eneste som er helt sikkert er at det har gått med mer masse til fyllingene enn forutsatt. Det kommer av at det er mer løsmasser på bunnen enn forundersøkelsene tydet på.

Brua som inngår i forbindelsen får tre spenn. Den skal bygges av Mesta som ikke kommer i gang før Johs Syltern er ferdig med sin jobb, trolig rundt månedsskiftet juli/august. Landkarene skal stå direkte på fyllinger, mens pilarene blir fundamentert på senkekasser som skal stå på fyllinger på sjøbunnen. Det eneste Mesta har kunnet gjøre hittil er å støpe senkekassene. De ligger nå i opplag til det blir bruk for dem.

Når forbindelsen blir ferdig, erstatter den ferga mellom Linesøya og Kirkholm på fastlandet. Da oppdragene ble lyst ut i fjor, ble prosjektet kostnadsberegnet til 104 millioner kroner. Dette overslaget har blitt mer usikkert etter den siste utviklingen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.