OLJE OG GASS

Lieungh samler oljevirksomheten

PÅ DYPERE VANN: - Vi skal bli den ledende leverandøren av brønntjenester på dypt vann, sier Simen Lieungh.
PÅ DYPERE VANN: - Vi skal bli den ledende leverandøren av brønntjenester på dypt vann, sier Simen Lieungh. Bilde: Anders J. Steensen

Aker Solutions bruker nær 2 milliarder kroner på å kjøpe seg opp i Aker Oilfield Services, Aker DOF Deepwater, Odim, Midsund Bruk og Aker Clean Carbon. Oppkjøpene skal finansieres via et femårig obligasjonslån på to milliarder kroner.

Under Aker Solutions vinger

– Vi ser en sterk vekst i etterspørselen etter tjenester på dypt vann. Vårt oppkjøp i Aker Oilfield Services sammen med Aker DOF Deepwater innebærer at vi har fått en plattform for å kunne tilby og utføre brønnserviceetjenester, installasjoner og annet arbeid på ultradypt vann, dvs. ned til 3000 meter, sier konsernsjef Simen Lieungh.

Aker Solutions overtar 100 prosent av aksjene i Aker Oilfield Services, 50 prosent av aksjene i Aker Clean Carbon, 50 prosent av aksjene i Aker DOF Deepwater og 100 prosent av aksjene i Midsund Bruk.

Styrker landmarkedet i USA

Oppkjøpet i Aker Clean Carbon gjennomføres for å stå sterkere i USA, siden det kommer til å bli bygget en rekke nye kullfyrte kraftverk i landet. Aker Solutions ønsker å ha en sterk posisjon i kampen om disse kontraktene, særlig siden kravet kommer til å være at kraftverkene er utslippsfrie.

– Skal vi vinne kontrakter i USA må vi ha en sterk finansiell muskel i bakhånden, sier Lieungh.

Ut på dypt vann

Aker Oilfield Services driver utstrakt brønnservicetjenester i Nordsjøen i dag. Med de nyanskaffelsene som står på programmet, tre store konstruksjons- og brønnservicefartøyer, vil selskapet kunne tilby tjenester også på store dyp i Mexicogolfen og Angola, Brasil og andre steder hvor det drives oljeutvinning på store dyp.

Aker DOF Deepwater vil eie skipene, mens utstyret ombord vil tilhøre Aker Oildfield Services. Utstyret vil designes og leveres fra andre selskaper i Aker Solutions, som Odim og Aker Solutions Sub Sea.

Mer på Møre

Odim er ledende leverandør på en rekke produkter for offshoreindustrien som vinsjer, ROV og kraner.

Midsund Bruk er et selskap med stor kompetanse innen bygging av trykksatte tanker og prosessustyr. Dette selskapet er kjøpt opp 100 prosent.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.