ARBEIDSLIV

Ledige ingeniørjobber

Norsk næringsliv går bra og det vises på antall ledige stillinger. Bildet er fra Tandberg og viser ingeniør Michelle Harper på laboratoriet.
Norsk næringsliv går bra og det vises på antall ledige stillinger. Bildet er fra Tandberg og viser ingeniør Michelle Harper på laboratoriet. Bilde: ODD RICHARD VALMOT
Ole K. Helgesen
14. okt. 2005 - 08:01

Ifølge Hans Kure, analysesjef i Aetat, har antall arbeidsledige ingeniører sunket fra 1424 til 965 på ett år.

Han forteller at den sterke nedgangen skyldes blant annet høy etterspørsel i industrien og bygg- og anleggsnæringen.

Vil fortsette å synke

– Lav rente, relativt gode konjunkturer og høye oljepriser gir stor etterspørsel etter arbeidskraft. Vi venter at ledigheten vil fortsette å synke neste år. Dette gjelder også blant ingeniører og teknikere ettersom det trolig blir stort behov for denne gruppen de kommende årene. Men vi vil se en del svingninger i konjunkturene for noen bransjer, sier Kure.

Kan bli mangel på kompetanse

– Når vi ser flere år fram i tid, blir bildet mer usikkert. Veksten i norsk økonomi vil antagelig bli svakere etter hvert, men på grunn av lav tilgang på nyutdannede og høy gjennomsnittsalder blant ingeniører i Norge kan jobbsøkende ingeniører gå gode tider i møte, sier Kure. Han legger til at det også kan bli mangel på teknisk kompetanse i Norge i perioder.

God periode

Aetat offentliggjorde nylig «Rapport om arbeidsmarkedet» som konkluderer med at norsk økonomi er inne i en god periode. Ledigheten synker, sysselsettingen øker og det utlyses flere stillinger, går det fram av rapporten. – Men vi er fremdeles ikke på samme nivå vi var rundt årtusenskiftet, sier Kure.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.